Περίπου το 70% των υποψήφιων στη Μαγνησία κατάφερε να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα, ένα ποσοστό που βάσει των μέτριων προς χαμηλών επιδόσεων μπορεί να θεωρηθεί και ικανοποιητικό.
Τέλος αγωνίας χθες για τους εκατοντάδες υποψήφιους της Μαγνησίας οι οποίοι είδαν τους στόχους και τα όνειρά τους να εκπληρώνονται μετά από δύο και πλέον χρόνια έντονων προσπαθειών.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για το τμήμα που εισάγονται μέσα από γραπτό μήνυμα που τους έστειλε το υπουργείο παιδείας, ενώ άλλοι εισήλθαν στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου.
Οι καταστάσεις με τους επιτυχόντες εστάλησαν από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια γύρω στη μία το μεσημέρι, αρκετή ώρα δηλαδή αργότερα και ενώ οι υποψήφιοι είχαν πληροφορηθεί το αποτέλεσμα.
Πάντως οι καταστάσεις με τους επιτυχόντες αναρτήθηκαν στα λύκεια, όπως ορίζει το τυπικό της διαδικασίας.
Από τους 1650-1700 υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων περίπου το 70% κατάφερε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ένα ποσοστό από τους επιτυχόντες μπόρεσε να εισαχθεί στη σχολή της επιθυμίας του ή τουλάχιστον σε μία από τις δύο-τρεις πρώτες επιλογές που είχε θέσει.
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο ήταν πως φέτος αρκετοί υποψήφιο εισάγονται σε τμήματα του Βόλου και άλλων πόλεων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να είναι κοντά στους τόπους διαμονής τους και να γλιτώσουν από τα έξοδα των σπουδών.
Εκτιμάται βάσει του αριθμού των επιτυχόντων από τη Μαγνησία πως ένα ποσοστό 30-40% εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Μάλιστα υπάρχουν και υποψήφιοι από τη Μαγνησία που εισάγονται στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πετυχαίνοντας στις πρώτες θέσεις εισακτέων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως ένα ποσοστό 60% των υποψήφιων των Λυκείων της Μαγνησίας δήλωσε στο μηχανογραφικό του δελτίο τμήματα που ανήκουν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον λόγο που προαναφέρθηκε.
Από πέρυσι οι βάσεις εισαγωγής ανακοινώνονται τέλη Ιουλίου και όχι τέλη Αυγούστου, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους γονείς των υποψήφιων να αναζητήσουν την φοιτητική στέγη έχοντας περισσότερο χρόνο μπροστά τους μέχρι την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.