Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024 17:43
Τοπικά

Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ αποστομώνει την περί πολλά τυρβάζουσα θυγατέρα του Καπούλα – Άλλος είναι ο ρόλος του ΤΕΕ…






Εμπεριστατωμένη απάντηση στα όσο η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Αθανασία Καπούλα, θυγατέρα του παλιού αντιδημάρχου, υποστήριξε για το πρόβλημα υδροδότησης των τελευταίων ημερών, δίνει με επιστολή του προς τον Τύπο, ο  διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ, Αριστείδης Γκέκας

Ο κ. Γκέκας αποκαλύπτει ότι η κ. Καπούλα ομιλεί χωρίς να έχει τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται επί του θέματος και εμμέσως πλην σαφώς διατυπώνει σαφείς αιχμές για το ρόλο του ΤΕΕ που είναι τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Γκέκας αναφέρει:

«Αν οι δηλώσεις και οι απόψεις της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, κας Αθανασίας Καπούλα, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, δεν αντέχουν σε σοβαρό επιστημονικό διάλογο, εν τούτοις προς ενημέρωση των πολιτών, και δική της, και για να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις οφείλω να παρατηρήσω εν συντομία τα εξής:
Πρώτον, η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει στο δίκτυο μειωτές πίεσης με βελονοειδείς ηλεκτροβάνες τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να ελέγχονται αυτόματα από plc, ενώ διαθέτει και προγράμματα σταθερής πίεσης ή παροχής. Άρα δεν χρειάζονται «τερματικά».
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν αφορά δίκτυα φυσικής ροής.
Δεύτερον, αέρας στο δίκτυο μπορεί να εισέλθει μόνο αν εξαντληθεί το νερό από τη δεξαμενή τροφοδοσίας. Επειδή, λοιπόν, ουδέποτε οι αγωγοί ύδρευσης έμειναν χωρίς νερό, δεν συζητάμε καν την εισροή αέρα. Άλλωστε σε αυτή την περίπτωση οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.
Τρίτον, η τακτική να «στάζει» μία βρύση, για να αποφεύγεται το πάγωμα των σωλήνων, αποτελεί παγκόσμια πρακτική, την οποία μάλιστα επικαλέστηκε και ο κ. Γούναρης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.
Πρέπει να γνωρίζει η κ. Καπούλα, καθώς πιθανώς το αγνοεί, ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται 75 δεξαμενές και άλλα τόσα αντλιοστάσια και γεωτρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση φρονώ ότι θα αποτελούσε πεδίο δόξης λαμπρόν για τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, που είναι το ΤΕΕ, να εκπονήσει ολοκληρωμένες μελέτες εφαρμογής, για την αξιοποίηση νέων πηγών υδροδότησης, όπως το Πήλιο, η αφαλάτωση των νερών της Μπουρμπουλήθρας και η εκτροπή του Αχελώου!! Και όλα αυτά εν αναμονή της υδροδότησης από την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας.
Αναρωτιέμαι αλήθεια, γιατί τέτοια σιγή γι αυτό το θέμα;
Η θεά Θέμιδα κοιτά τη ζυγαριά με τα μάτια ανοιχτά. Σε αυτή την πόλη γιατί κοιτά το σπαθί με τα μάτια κλειστά;»