Εφτά μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που οι γονείς της άτυχης Άννυ περνούσαν την πόρτα της Αστυνομίας δηλώνοντας ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης τους. Από τότε οι αρχές ερευνούν και προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Τη δική της απάντηση σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της αδικοχαμένης Άννυς στο υπόγειο της Μιχαηλ Βόδα έδωσε πριν από λίγες ημέρες η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, ωστόσο αντί να διαφωτίσει τα γεγονότα, μάλλον τα μπερδεύει ακόμα περισσότερο: Οι ίδιοι οι ιατροδικαστές δεν μπορούν να καταλάβουν τα αιτία θανάτου της τετράχρονης λόγω έλλειψης στοιχείων.
Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση, που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα έστω και κατά προσέγγιση σχετικά με τα αιτία και την ημερομηνία θανάτου του άτυχου παιδιού.
Υπάρχει όμως μία παράγραφος μέσα στο κείμενο που πραγματικά σοκάρει: «Υφίσταται το ενδεχόμενο εξόδου του αίματος υπό πίεση δηλαδή, εκτίναξης αυτού σε διάφορα σημεία λόγω του ότι κατά τη διάρκεια πρόκλησης τραυμάτων εν ζωή, υφίσταται πίεση του αίματος».
Εν ολίγοις, η έκθεση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το τέρας που δολοφόνησε την Αννυ να τεμάχισε το ίδιο του το παιδί ενώ εκείνο ήταν ακόμη ζωντανό!
Μιλώντας στο protothema.gr ο Παναγιώτης Χρυσικάκης, συνήγορος του Σάββα, βιολογικού πατέρα της άτυχης 4χρονης δηλώνει ότι η ιατροδικαστική απάντηση δεν καταδεικνύει τίποτα επί της ουσίας ούτε για τις συνθήκες αλλά ούτε και τα αιτία του θανάτου της: «Η ιατροδικαστική απάντηση δεν καταδεικνύει ούτε τα αίτια, ούτε και τις συνθήκες του θανάτου, όπως εσφαλμένος έχει αναφερθεί και δεν θα μπορέσουμε άλλωστε, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η σωρός του άτυχου παιδιού. Από εκεί και πέρα ουδέποτε θα χρησιμοποιούσα το γεγονός της έλλειψης της σωρού του άτυχου παιδιού ως ένα στοιχείο υπερασπιστικής ωφέλειας για τον πελάτη μου. Ωστόσο δεν μπορεί η έλλειψη αυτή να χρησιμοποιείτε κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και μάλιστα προς εξαγωγή αυθαιρέτων συμπερασμάτων. Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι οι ανακριτικής αρχές θέλησαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ανεύρεσης των αιτιών θανάτου όμως αντί να διαφωτίσει, συσκοτίζει ως εκεί τούτου θεωρώ ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο η κρίσιμο στοιχείο συνεισφέρει στην υπόθεση και Ελλάδα τούτου είναι μη αξιολογήσιμη».