Ακαρπη απέβη η προκαταρκτική εξέταση για τον εντοπισμό του δράση απάτης με χρήση υπολογιστή που έγινε σε βάρος Βολιώτη κατόχου πιστωτικής κάρτας.
Τον περασμένο Ιούνιο ένας Βολιώτης ζημιώθηκε με το ποσό των 1.200 ευρώ για αγορές σε Γαλλία, Αγγλία και Αμερική που ο ίδιος δεν έκανε ποτέ. Ο κάτοχος της κάρτας συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης όταν κλήθηκε από την Τράπεζα για την πληρωμή του ποσού. Εκείνος δεν είχε πάει σε κανένα από τα προαναφερόμενα κράτη, ούτε βέβαια είχε και τη δυνατότητα να κάνει παράλληλες αγορές μεταξύ διαφορετικών κρατών μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρας.
Η Τράπεζα κατέφυγε τότε στην Εισαγγελία Βόλου καταγγέλλοντας απάτη κατά άγνωστου ατόμου και η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Για τον εντοπισμό του δράση διατάχθηκε και έγινε χρήση της ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, η οποία υποχρεώνει τις δικαστικές αρχές των κρατών – μελών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του Σένγκεν να προσκομίσουν στην πταισματοδίκη Βόλου κάθε χρήσιμο στοιχείο.
Εντούτοις, επειδή τα ποσά των αγορών ήταν μικρότερα από τα πλαφόν που βάζουν για παροχή απόρρητων στοιχείων τα ξένα κράτη, τελικά τα προσδοκώμενα στοιχεία δεν εστάλησαν ποτέ. Το τρίτο λοιπόν πρόσωπο που με κάποιο τρόπο έκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του Βολιώτη παραμένει ελεύθερο χωρίς σε βάρος του να έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Ο δε τρόπος δράσης του συνεχίζει να προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό.
Άραγε πώς περιήλθαν τα στοιχεία της κάρτας στη κατοχή του και πώς είναι δυνατόν να έκανε ταυτόχρονα αγορές σε τρεις διαφορετικές χώρες μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά της ώρας; Το μόνο σίγουρα είναι ότι είχε στην κατοχή του μία κάρτα κλώνο.