Οδύσσεια για 50χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου
Η υποστελέχωση από ιατρικό προσωπικό κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου, για μία ακόμη φορά στάθηκε η αφορμή για την περιπέτεια που βίωσε χθες το πρωί μία 50χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να εξεταστεί επειγόντως από γιατρό ΩΡΛ και να νοσηλευτεί.
Στην κλινική ΩΡΛ του Αχιλλοπουλείου όπου έχουν απομείνει μόνο δύο γιατροί όλοι κι όλοι, χθες δεν είχε κανένας εφημερία. Οι εφημερίες που κάνουν οι δύο γιατροί είναι 14 ημέρες το μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την 50χρονη που έχρηζε ειδικής θεραπείας προκειμένου να μην επιβαρυνθεί και άλλο ο οργανισμός της, ανέλαβαν οι γιατροί του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίοι έδωσαν εντολή να παραμείνει για παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι αύριο Δευτέρα, που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο οι δύο γιατροί της Κλινικής ΩΡΛ, ώστε να αναλάβουν τη συνέχιση της ειδικής θεραπείας που χρειάζεται η ασθενής. Η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με πληροφορίες είναι μεν σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη.
Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε: «Επιβεβαιώνεται η τραγική έλλειψη γιατρών εξαιτίας των περιορισμών που έχουν μπει στο ΕΣΥ λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας», και επανέλαβε την ανάγκη άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία κλινικών όπως η ΩΡΛ, η οφθαλμολογική, που σήμερα εξαιτίας της έλλειψης νοσοκομειακών γιατρών είναι οι πλέον αποδυναμωμένες.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας, το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο αν ψηφιστεί ο νόμος που φέρνει αλλαγές στους ειδικευόμενους γιατρούς, στις υπηρεσίες των οποίων στηρίζεται εν πολλοίς η λειτουργία πολλών τμημάτων του Αχιλλοπουλείου. «Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο μας αν ψηφιστεί η ρύθμιση που τους χαρακτηρίζει εκπαιδευόμενους. Δεν είναι δυνατόν γιατροί που απασχολούνται κανονικά ως εργαζόμενοι και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως εμείς, στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των κλινικών, να αποδεχτούν να πληρώνονται με επίδομα. Θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, μακριά από εδώ, και αυτό θα είναι ολέθριο», συμπλήρωσε επίσης ο πρόεδρος των γιατρών.