Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024 11:35
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στα χέρια μας ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. – 32χρονος Αλβανός, δραπέτης φυλακών






Τον δολοφόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έναν 32χρονο άντρα αλβανικής καταγωγής, θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους αξιωματικοί της αστυνομίας.

Το Σάββατο, άντρες της αστυνομίας εντόπισαν τον 32χρονο δραπέτη φυλακών στην Πάτρα και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του άντρα στην Καλλιθέα, όπου εντοπίστηκε και ένα όπλο.

Ο συλληφθείς είχε ταξιδέψει στην Πάτρα σε μια προσπάθεια να διαφύγει από τη χώρα προς την Ιταλία αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. Εντοπίστηκε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να κρύβεται σε καταυλισμό Ρομά στην Αχαΐα.

Τον καιρό που διέμενε στον εν λόγω καταυλισμό, ο 32χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επικοινωνούσε με σύντροφό του, που βρισκόταν στην Αλβανία.

Στις επικοινωνίες τους, όμως, χρησιμοποιούσαν μια αλβανοτσιγγάνικη διάλεκτο, την οποία οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν όσο παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του. Βρέθηκε, όμως, ένας μεταφραστής που μιλούσε τη διάλεκτο, και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. αντελήφθηκαν ότι μεταξύ άλλων, ο 32χρονος μιλούσε και για τη δολοφονία του δικηγόρου.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συλληφείς είχε προσπαθήσει να διαφύγει νωρίτερα και προς την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός μέσα στο δικηγορικό γραφείο του στις 12 Οκτωβρίου. Οι δύο δράστες είχαν κλείσει νωρίτερα ραντεβού μαζί του, επικοινωνώντας με τον ποινικολόγο στο κινητό του τηλέφωνο. Μόλις έφτασαν στο γραφείο, οι δύο δράστες, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, περιέγραψαν μια «υπόθεση» στον δικηγόρο και συνεργάτη του, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο.

Κατά πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος Αλβανός είναι πιθανότατα ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι σκοπός τους ήταν ο εκφοβισμός μόνο του δικηγόρου και πως ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα.

Το αιματηρό περιστατικό στην Καλλιθέα 

Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι και ο δράστης  αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στις 23:15 της 20ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Καλλιθέας τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στην πλατεία Δαβάκη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάλυκες και αίμα. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας δύο σοβαρά τραυματίες. Ο συλληφθείς για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό το επεισόδιο, πίσω από το οποίο «κρύβονταν» διαφωνίες για ναρκωτικά και μια γυναίκα.

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τον Κορυδαλλό

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο- κατά εκτίμηση «ενοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Τρεις Αλβανοί, ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μία πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο  Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Τα συγκεκριμένα άτομα  έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για να κάνουν μαζί τους μία πρώτη «συζήτηση» οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να τους κάνουν να «σπάσουν» και να μιλήσουν χειροπιαστά για πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και τους λόγους του εκφοβισμού που κατέληξε στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν τουλάχιστον δύο με τρεις δράστες, κάποιους από τους οποίους φέρονται να είχαν εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν φτάσει στο επίπεδο των φυσικών αυτουργών αλλά από εκείνο το σημείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κίνητρο τους και γίνονται μόνο ορισμένες εκτιμήσεις που συνδέονται με τους ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές ως ηθικοί αυτουργοί φέρονται δύο βαρυποινίτες. Κατά τις πληροφορίες αυτές είχαν δώσει εντολή στους τρεις Αλβανούς να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, προκειμένου να ζητήσει χρήματα από πελάτη του. Ο εν λόγω πελάτης του ποινικολόγου, φέρεται να χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθοδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις». Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών- εκτελεστών.