Πριν από το τέλος του 2016 θα είναι σε θέση η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου να τοποθετεί μόνιμους βηματοδότες σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ενώ μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να εγκριθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και η μονάδα στεφανιογραφίας. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρος Δούρας.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, λόγω πλειάδας παραγόντων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τον τρόπο ζωής τους. «Ο μέσος όρος από τα 65 χρόνια έχει πέσει στα 60, λόγω του ότι οι οι νέοι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις άγχους, δεν διατρέφονται σωστά, δεν αθλούνται, καπνίζουν και δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις» επισήμανε ο κ. Δούρας.
Επιπλέον ο κ. Δούρας ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα το χρόνο στη Μαγνησία, χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού. Πλέον πριν το τέλος του 2016 θα είναι δυνατή μια τέτοια επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου εκπαιδεύεται ένας γιατρός, ένας ήδη διαθέτει τη σχετική εμπειρία και υπάρχει και ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός. Επιπλέον αν εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της μονάδα στεφανιογραφίας θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ