Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου τοπική κοινωνία και φορείς να διασφαλίσουν ότι το Νοσοκομείο Βόλου δε θα αποκλειστεί από τον προγραμματισμό έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Στην κινητοποίηση το παρόν έδωσαν, τοπικοί φορείς, το ΕΚΒ, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Βόλου κ.α. ενώ στο Βόλο βρέθηκαν κι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το Νοσοκομείο.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Κ. Τράγαλος δήλωσε «η συγκέντρωση που γίνεται σήμερα είναι για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον αποκλεισμό του Νοσοκομείο από τα έργα του ΕΣΠΑ. Θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο του Βόλου δεν μπορεί να μείνει εκτός. Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το Νοσοκομείο Βόλου ότι του αναλογούσε το υλοποίησε. Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Σήμερα γίνεται αυτή η συγκέντρωση έξω από κάθε κομματική σκίαση. Γίνεται από όλους τους πολίτες, από τους εργαζόμενους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτό τον αποκλεισμό και να ζητήσουμε τα έργα που έχει προτείνει το Νοσοκομείο κι είναι ζωτικής σημασίας να ενταχθούν».
Ερωτηθείς για τις διαβεβαιώσει του κ. Αγοραστού από τον κ. Πουλάκη ότι το Νοσοκομείο Βόλου δε θα αποκλειστεί, είπε ότι είναι μια εξέλιξη θετική, ωστόσο όπως είπε «μέχρι να δούμε αν ισχύει, μένουμε στο ότι δεν έχουμε πάρει τίποτα. Αν δούμε το έγγραφο σίγουρα θα είμαστε ικανοποιημένοι ότι κάτι κάναμε κι εμείς, γιατί χωρίς εργαλεία δεν μπορεί να δουλέψει κανείς».
Την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου περιέγραψε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικ. Χαυτούρας. Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι πολλά ακούγονται κι έχουν ανακοινωθεί και σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο, αλλά όπως ανέφερε «δεν μπορούμε να πιστέψουμε. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Είναι μια πραγματικότητα η μη ένταξη του Νοσοκομείου στο νέο ΕΣΠΑ. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα ότι, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, ενώ η Καρδίτσα πάει για δεύτερο. Ακόμη και τα Τρίκαλα έχουν στεφανιογράφο και το δικό μας Νοσοκομείο δεν έχει. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα η υποστελέχωση σε ένα Νοσοκομείο, που καλύπτει τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή και πληθυσμό. Όλα αυτά που ακούγονται τελευταία διαστρεβλώσουν την αλήθεια».
Παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι πολιτικοί πρέπει να αλλάξουν ρότα και πολιτική. Όπως σημείωσε «Να ξεβολευτούν, να παλέψουν, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν. Δεν υπάρχει «Δε γίνεται». Πρέπει να απαιτήσουν να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας για να υπάρξει και μαγνητικός τομογράφος και στεφανιογράφος και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Δυστυχώς οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχουν ονοματεπώνυμο κι εννοούμε την αύξηση της νοσηρότητας κ.α.. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να αντισταθούμε δυναμικά πέρα από κόμματα και χρώματα και προσωπικό συμφέρον».
Τη συμπαράστασή στον αγώνα που δίνεται για το μέλλον του Νοσοκομείου, εξέφρασε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Χρ. Παπαναστάσης, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. «Τα Νοσοκομείο της χώρας λόγω της υποχρηματοδότησης και λόγω της υποστελέχωσης είναι έτοιμα να καταρρεύσουν . Το Ε.Σ.Υ. κινδυνεύει με ολική διάλυση. Πολλά κρεβάτια στις ΜΕΘ παραμένουν κλειστά. Χρήματα δεν δίνονται στα Νοσοκομεία και το Νοσοκομείο Βόλου δεν έχει μπει στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το αναδεικνύουμε και θα αγωνιστούμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο Δημ. Κουρβακάλης από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις δομές υγείας, κι όπως δήλωσε «το Ε.Σ.Υ. είναι έτοιμο να καταρρεύσει. H πολιτική που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε συρρίκνωση, καθώς υπάρχουν και οι μνημονιακές δεσμεύσεις, που οδηγούν αργά και σταθερά τα νοσοκομεία να κλείσουν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διαχείρισης μιζέριας. Οι υποσχέσεις του Υπουργού για προσλήψεις έχουν μείνει στα λόγια. Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη κι είναι μια πραγματικότητα που συναντά ο κάθε πολίτης κάθε μέρα. Είναι μια πραγματικότητα που συναντά ο εργαζόμενος που είναι αναγκασμένος να παράγει έργο για δύο – τρεις εργαζόμενους που λείπουν λόγω υποστελέχωσης. Οι κενές θέσεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν ξεπεράσει τις 26.730. Την ίδια στιγμή που οι προσλήψεις που θα γίνονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν μείνει στα «μαγειρεία» του Υπουργείου Υγείας, γιατί για «μαγειρεία» πρόκειται που έχουν εξαναγκάσει τουλάχιστον 50 – 100 κλίνες του Ε.Σ.Υ. να μένουν κλειστές, ενώ και με την υποχρηματοδότηση που υπάρχει το Ε.Σ.Υ. πνέει τα λοίσθια».