Οι αμέτρητες εφαρμογές, τα παιχνίδια, η «κακή» φόρτιση και η έκθεση στον ήλιο είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που το κινητό σου υπερθερμαίνεται. Στην περίπτωση που νιώσεις τη θερμοκρασία του να ανεβαίνει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανακαλύψεις την πηγή του προβλήματος.
Σίγουρα θα ήθελες να γνωρίζεις και τη γνώμη ενός ειδικού. Το Douleutaras.gr μας εξηγεί ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες για την υπερθέρμανση του κινητού και τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις κάθε ένα από τα προβλήματα.Έκθεση στον ήλιο
Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή έχει τύχει σε όλους μας να ξεχάσουμε το κινητό πάνω στην ξαπλώστρα ή στη μέση του μπαλκονιού να φλέγεται. Μετά από δέκα λεπτά έκθεσης στον ήλιο είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και να το ακουμπήσεις.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να αφαιρέσεις τη θήκη, αν υπάρχει. Η θήκη μπλοκάρει τη θερμότητα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του κινητού σου να φτάνει ευκολότερα στα ύψη. Τοποθέτησε το σε ένα σκιερό μέρος και άφησε το να επανέλθει. Μπορείς ακόμη και να του κάνεις αέρα αν θέλεις ταχύτερα αποτελέσματα.
Υπερβολική χρήση
Όσο πιο «απαιτητική» είναι μία εφαρμογή και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο επίφοβο είναι το τηλέφωνο σου να κολλήσει ή να υπερθερμανθεί. Εφαρμογές που προϋποθέτουν τη χρήση δεδομένων, σύνδεση με άλλες εφαρμογές ή συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι πιθανότερο να προκαλέσουν πρόβλημα αφού απαιτούν περισσότερη μπαταρία για τη φόρτωση τους.
Θα πρέπει να κλείνεις ό,τι λειτουργεί στο παρασκήνιο και να μην «επιβαρύνεις» το κινητό σου για πολλή ώρα. Καλό είναι, επίσης, να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα και φορτώνουν το τηλέφωνο σου.
Προβληματική μπαταρία ή φορτιστής
Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι η υπερθέρμανση του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Τα ενδεχόμενα σε αυτή την περίπτωση είναι δύο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει είτε εξαιτίας του φορτιστή είτε λόγω προβληματικής μπαταρίας. Το δεύτερο μπορεί να ελεγχθεί πολύ εύκολα, αν χρησιμοποιήσει κανείς διαφορετικό φορτιστή.
Στην περίπτωση που το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει θα πρέπει να ελέγξεις τη μπαταρία. Δες στο εσωτερικό του τηλεφώνου αν η μπαταρία έχει στρεβλωθεί. Αν η όψη της σου φαίνεται περίεργη, θα πρέπει ζητήσεις την γνώμη ενός ειδικού και πιθανότατα να την αλλάξεις.
Το τηλέφωνο σου βράχηκε, υπερθερμαίνεται ή μήπως κλείνει μόνο του; Μην ανησυχείς. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση!
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr