1 2
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024 00:41
Τοπικά

Διευκρινήσεις για επικίνδυνα απορρίμματα και μπάζα






Διευκρινήσεις για το το ακριβώς ισχύει με την περισυλλογή των μπαζών, αλλά και των τοξικών και επικίνδυνων απορριμμάτων, έδωσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας – ανακύκλωσης και πολιτικής προστασίας Βιολέττα Καντόλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:Σε απάντηση συχνών δημοσιευμάτων, αλλά και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών η Υπηρεσία Καθαριότητας διευκρινίζει ότι : Δυνάμει του αρ. 5 του Ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, τα προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές , κατεδαφίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες (μπάζα) καθώς επίσης και τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (π.χ  προϊόντα αμιάντου-ελενίτ κ.α) δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες αποβλήτων στην περισυλλογή των οποίων υποχρεούται η Υπηρεσία .
Τη μεταφορά και διάθεση των μπαζών, υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες ή οι φορείς από τη δραστηριότητα των οποίων προέρχονται τα απορρίμματα αυτά.  Ειδικά δε για τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (λ.χ ελενίτ) , η συλλογή, αποκομιδή και τελική διάθεσή τους γίνεται με τρόπους, μεθόδους και μεταφορικά μέσα διάφορα από τα συνήθη και μόνο όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.
Για την απομάκρυνσή τους απαιτείται ο δημότης να επικοινωνήσει με ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο, το οποίο θα τα αποξηλώσει και θα τα μεταφέρει με δυσανάλογο δυστυχώς κόστος για τον δημότη στη Γερμανία, όπου και επιτρέπεται η επεξεργασία τους. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δε θα πρέπει να γίνεται λόγος για αδιαφορία από την Υπηρεσία, η οποία επιλαμβάνεται άμεσα, εφόσον βέβαια πληροφορηθεί, για κάθε θέμα αρμοδιότητάς της. Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν πάντοτε να καλούν στα γραφεία της Δ/νσης και στο τηλέφωνο 2421080959.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ –ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΚΑΝΤΟΛΑ