Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025 05:59
Τοπικά

Διορισμός τεχνικού συμβούλου για τον θάνατο της Σόνιας στη Σκιάθο






Στον διορισμό τεχνικού συμβούλου για την πλήρη διαλεύκανση των ακριβών συνθηκών θανάτου της 39χρονης σεφ από το Δίστομο, Σόνιας Αρμακόλα, μητέρας δύο παιδιών, τον Σεπτέμβριο του 2015 στο νησί του Παπαδιαμάντη μετά από τροχαίο, προχώρησε η οικογένεια της άτυχης σεφ.

Χθες, ο γαμπρός της Σόνιας, Κώστας Τσάκαλος, επισκέφτηκε την Εισαγγελία Βόλου και υπέβαλε αίτημα για τον διορισμό, το οποίο έγινε δεκτό. Η οικογένεια της 39χρονης είναι πολύ ικανοποιημένη από την Εισαγγελία Βόλου.

Ζήτησε, ενόψει της έκδοσης του πορίσματος, και έλαβε παράταση για να προσκομίσει επιστημονικά στοιχεία, που είναι πλέον σε θέση να έχει στην κατοχή της.

Η οικογένεια πιστεύει ότι ο βαρύτατος τραυματισμός της άτυχης σεφ δεν προήλθε από το τροχαίο αλλά από εγκληματική πράξη προγενέστερη ή ακόλουθη του ατυχήματος.

«Δεν προκύπτουν για εμάς ευρήματα στον δρόμο για το ατύχημα από τα στοιχεία της έρευνας της Αστυνομίας. Επιπλέον, οι περιγραφές των μαρτύρων για το τροχαίο δεν συμπίπτουν. Το κτύπημα που υπέστη η Σόνια θα μπορούσε να έχει προκληθεί ακόμη και από μία μπουνιά» ανέφερε ο γαμπρός της σεφ.

Ο ιατρός ιατροδικαστής Δημήτριος Γαλεντέρης, σε σημείωμά του για την υπόθεση μεταξύ άλλων επισημαίνει:

  1. Η θανούσα δεν έφερε καμία ιδιαίτερη εξωτερική κάκωση.
    2. Η μοναδική κάκωση, που αναγνωρίζεται είναι το έγκαυμα τριβής στην έξω επιφάνεια της αριστερής κατ’ αγκώνα άρθρωσής της.
    3. Το έγκαυμα τριβής έλαβε χώρα ενώ το αριστερό της άνω άκρο βρισκόταν σε στενή επαφή με τον κορμό της, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όταν έπεσε και χτύπησε στο οδόστρωμα, πιθανότατα να μην είχε τις αισθήσεις της.
    4. Ιατροδικαστικά θα περιμέναμε η αναφερόμενη πτώση να προκαλέσει συνοδό σοβαρό έγκαυμα τριβής.
    5. Η παρουσία εξωτερικής κάκωσης της κεφαλής της Αρμακόλα Ιασωνίας, δεν καταγράφεται.
    6. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αναγνωρίζεται κάταγμα κροταφικού οστούν, χωρίς άλλη συνοδό εξωτερική κάκωση της περιοχής, το πιθανότερο είναι:
    – να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας επίδρασης κάθετης και όχι υπό γωνία δύναμης (η υπό γωνία πλήξη συνηθίζεται σε τροχαία) και- το όργανο που προκάλεσε το κάταγμα, να είναι μαλακής σύστασης και όχι ανένδοτο, όπως το οδόστρωμα.