Εντυπωσιακή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο – Ραντεβού στο Τόκιο το 2020
Εντυπωσιακά χορευτικά, τραγούδι και βροχή πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία.
Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Ρίο έπειτα από 16 ημέρες αδιάκοπης αθλητικής δράσης και από σήμερα ξεκινά η 32η Ολυμπιάδα ενόψει της διοργάνωσης που αναλαμβάνουν πλέον οι Ιάπωνες στο Τόκιο για το 2020.
Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε με τεχνητή βροχή έπειτα από μια τελετή, η οποία κράτησε σχεδόν 3 ώρες και περιελάμβανε εντυπωσιακούς χωρούς, αρκετό τραγούδι, την παρουσία των περισσότερων αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στους Αγώνες, αλλά και μια γεύση για το τι θα προσφέρουν οι Ιάπωνες το 2020.
Ενα συγκρότημα κρουστών και δεκάδες χορευτές ντυμένοι τροπικά πουλιά που σχημάτιζαν διάφορα σχήματα, ήταν η πρώτη εικόνα που δημιουργήθηκε στο στάδιο Μαρακανά.
Η Κατερίνα Στεφανίδη μπήκε πρώτη στην παρέλαση των χωρών, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ αμέσως πριν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Βραζιλίας με τη σημαία της χώρας να σχηματίζεται στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου.
Την χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκη ακολούθησαν όλοι οι σημαιοφόροι των υπόλοιπων χωρών μαζί με τις αποστολές, ενώ αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν τα καθίσματα που τοποθέτησαν οι διοργανωτές για τους αθλητές μέσα στο γήπεδο.
Ακολούθησε πολύ τραγούδι και χορός με τους θεατές στις κερκίδες να παίρνουν το ρυθμό από τους τραγουδιστές που εναλλάσονταν και τους αθλητές να χορεύουν ασταμάτητα.
Οι παραδοσιακές εικόνες από την ιστορία της Βραζιλίας δεν έλειψαν, με τη θεματική ενότητα της τέχνης των ανθρώπων με ζωγραφιές προϊστορικών ανθρώπων που έχουν βρεθεί στις κοιλάδες της χώρας.
Ακολούθησαν, η απονομή των μεταλλίων για τους νικητές της τελευταίας ημέρας ενώ ακούστηκε ξανά ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και η έπαρση της σημαίας δίπλα σε αυτή τη Βραζιλίας, των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά της Ιαπωνίας, η οποία θα διοργανώσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.
Μετά την παρουσίαση του Τόκιο που παίρνει την σκυτάλη από το Ρίο, εμφανίστηκε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, μέσω ενός γιγάντιου σωλήνα, ο οποίος θεωρητικά και μέσω της τεχνολογίας, τον μετέφερε απευθείας στο Ρίο από την πατρίδα του.Η τεχνολογία φαίνεται πως θα κλέψει την παράσταση το 2020 και οι Ιάπωνες φρόντισαν να δώσουν ήδη μια μικρή γεύση γι’αυτό που περιμένουμε σε τέσσερα χρόνια.
Το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας, αποτέλεσε και τυπικά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και αυτό που ακολούθησε αμέσως μετά θύμισε κάτι από καρναβάλι, με χιλιάδες πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται στον ουρανό και ο χορός να παίρνει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Για τους Έλληνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα θυμίζουν την 5η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην Ιστορία: έξι μετάλλια. Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Η τελευταία φορά που η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2004, στην Αθήνα. Οι Έλληνες θα θυμούνται τα «χρυσά» παιδιά τους και τις συγκλονιστικές μάχες τους πριν ανέβουν στην κορυφή του κόσμου: το «χρυσό πιστόλι» Άννα Κορακάκη, τον “Gold Lord of the Rings” Λευτέρη Πετρούνια και την χρυσή «βασίλισσα των αιθέρων» Κατερίνα Στεφανίδη.
Με την ίδια συγκίνηση, η Ελλάδα θα… φουσκώνει από υπερηφάνεια και για το πιο χρυσό… ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χιλιόμετρα κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης. Όπως φούσκωσαν και τα πανιά των Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή πριν χαρίσουν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας. Ο… χορός των μεταλλίων είχε αρχίσει με το χάλκινο μετάλλιο της Κορακάκη στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, ενώ το πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών, Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, χάρισε στην Ελλάδα τη μία και μοναδική 4η θέση, μένοντας 5΄΄ μακριά από την… αιωνιότητα.