Όταν ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει αν αποδέχεται τις κατηγορίες αρνήθηκε ότι σκότωσε το παιδί του ωστόσο παραδέχτηκε πως το τεμάχισε και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Ο κατηγορούμενος «έδειξε» εμμέσως προς τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία.
Η μητέρα της μικρής όταν κλήθηκε από το δικαστήριο είπε πως αποδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους .
«Την σκότωσε ο πατέρας της, την τεμάχισε και την μαγείρεψε…»
Αναφερόμενη στην γνωριμία της κόρης της με τον Σάββα υποστήριξε πως ήταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα έμεινε έγκυος και επέστρεψε στην Βουλγαρία. «Η Άννυ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί».
Η μάρτυρας κατονόμασε έναν άνδρα από τη Γερμανία ο οποίος έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν.
«Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε…» ανέφερε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Είχε βίαιο χαρακτήρα ο κατηγορούμενος ενάντια στην κόρη του;
Μάρτυρας: Μπροστά μου όχι.
Πρόεδρος : Η συμπεριφορά της κόρης σας με το παιδί πώς ήταν;
Μάρτυρας : Έπαιζαν , έβγαιναν …
Πρόεδρος: Η σχέση του ζευγαριού ποια ήταν ;
Μάρτυρας : Εκείνος έβλεπε τηλεόραση και εκείνη κατσούφιαζε…
Πρόεδρος : Δεν είχατε προβληματιστεί που έβρισκαν χρήματα;
Μάρτυρας : Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη Γερμανία. Εκείνος ζητούσε στην κόρη μου να πάει με τη μικρή στη Γερμανία να ζήσουν μαζί του. Το είχε αποφασίσει η κόρη μου θα έφευγε για Γερμανία.
Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση αυτού του άνδρα με την κόρη σας
Μάρτυρας :Ήξερα ότι είναι φίλος της και τη βοηθάει . Και σε εμάς έστελνε χρήματα .
Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε πως η κόρη σας είχε αφήσει το παιδί με τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας : Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μια φορά το παιδί στο τηλέφωνο.
Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη για την εξαφάνιση της εγγονής σας;
Μάρτυρας : Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια..
Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;
Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε …
«Εδώ που φτάσαμε να αφήσετε τις ντροπές και να απαντήσετε στις ερωτήσεις» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρινας Σταυρος Γεωργίου απευθυνόμενος στη μάρτυρα λίγο πριν ξεκινήσει τις ερωτήσεις του.
«Τι ξέρατε για την εργασία της κόρης σας;» ρώτησε ο συνήγορος για να την ακούσει να απαντά πως γνώριζε ότι θα δούλευε σε ένα μαγαζί και δεν ήξερε πως εργαζόταν σε οίκους ανοχής.
Συνήγορος: Σας έστελνε χρήματα για το παιδί;
Μάρτυρας: Ναι κάθε μήνα…
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως η κόρη της δεν έκανε χρήση ναρκωτικών.
Το κατηγορητήριο, η μικρή αίθουσα και το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως
Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου προκάλεσε σοκ σε όσους παρακολουθούσαν την δίκη, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα , καθώς σε αυτό περιγράφονται όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Μάλιστα , για τους δυο κατηγορούμενους άνδρες αναφέρει μεταξύ άλλων πως
«Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».
Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα, Σταύρος Γεωργίου , επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα.
Επιπλέον , ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως επικαλούμενος «προηγούμενα» από άλλη δίκη. Ο συνήγορος είπε πως θα ήθελε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις. «Δεν έχω να πω τίποτα» απάντησε η εισαγγελέας.
Απορρίφθηκε η ένσταση για τη μετάφραση του βουλεύματος
Νωρίτερα και μετά από σύντομη διακοπή η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στην ένσταση που υπέβαλε ο τέταρτος κατηγορούμενος σχετικά με την μη μετάφραση του παραπεμπτικού βούλευματος στην Βουλγαρική γλώσσα είπε πως αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . ” Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον του είπε η εισαγγελική λειτουργός προτείνοντας να απορριφθεί η ένσταση .
«Για την υπόθεση της Siemens το δικαστήριο δέχτηκε το ανάλογο αίτημα» απάντησε η συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπογραμμίζοντας πως δεν έχει μεταφραστεί ο κατάλογος των αναγνωστέων εγγράφων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των συγκατηγορουμένων του 30χρονου συντάχθηκαν με την άποψη της εισαγγελέως κατηγορώντας τον για παρελκυστική τακτική.
Το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, την ένσταση του κατηγορουμένου.
πηγή: newsbeast.gr