Στο σπίτι του εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός
Μάλιστα, για κάποιες από αυτές τις υποθέσεις ο κ. Ντογιάκος έχει μπει κατά καιρούς στο «στόχαστρο» πολιτικών και κομμάτων, οι οποίοι του χρέωναν πολιτικές σκοπιμότητες.
Μια από τις πλέον σημαντικές και πρόσφατες υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ. Ντογιάκος ήταν αυτή που αφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο αντεισαγγελέας, σήμερα, του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων αποφαίνονταν για το αν βουλευτές του Χρυσής Αυγής όπως και άλλα στελέχη του κόμματος που κατηγορούνταν για την υπόθεση θα έπρεπε ή όχι να προφυλακιστούν. Ο ίδιος εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 κατηγορούμενων βουλευτών.
Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του χρέωναν πολιτικές σκοπιμότητες. Μέλη της Χρυσής Αυγής χαρακτήριζαν τότε τον κ. Ντογιάκο ως εισαγγελέα «ειδικών αποστολών» και ως «υποχείριο του Σαμαρά».
Ακόμη, ο σημερινός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως εισαγγελέας Εφετών είχε χειριστεί την υπόθεση που αφορούσε στα αμαρτωλά ομόλογα των Ταμείων, όπως αυτό των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ), αλλά και την υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Κεντρικό πρόσωπο στην τελευταία αυτή δικογραφία ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην «τσάρος» της Οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο κ. Ντογιάκος είχε διερευνήσει την υπόθεση με το κύκλωμα των ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του για την υπόθεση αυτή συνέταξε πόρισμα που άνοιξε το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματικά αδικήματα σε περισσότερα από 20 πρόσωπα.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Ντογιάκος είχε επανεκλεγεί παρά την πειθαρχική καταδίκη που του είχε επιβληθεί προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση αυτή μετά την επίδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.
Η πειθαρχική καταδίκη σε βάρος του κ. Ντογιάκου αφορούσε σε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών». Η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και σήμερα σύμβουλο του Μεγάρου Μαξίμου, Βασιλική Θάνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της κ. Θάνου, ο Ντογιάκος είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».
Στον κ. Ντογιάκο χρεώθηκε όμως από μερίδα του Τύπου ότι είχε μεροληπτήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προϊστάμενος στο Εφετείο υπέρ του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος είχε αποβιώσει.
Παλαιότερες υποθέσεις
Το όνομα του κ. Ντογιάκου μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, όμως, από τη δεκαετία του ’90. Ο σημερινός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν εκείνος είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την έρευνα για τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη.
Αργότερα, ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά αρχειοθετήθηκε με πολιτική πράξη.
Τέλος, μεταξύ άλλων είχε χειριστεί και τη δικογραφία με το αποκαλούμενο και ως σκάνδαλο των άγονων γραμμών, το οποίο αποκαλύφθηκε επί Κώστα Καραμανλή και είχε ως βασικό «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησής του.