Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024 22:41
Ελλάδα

Την παραίτηση του Γιάννη Ρουμπάτη από την ΕΥΠ ζητά ο Πάνος Καμμένος






Την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, για την υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, ζητά εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς, σε συνέντευξη του στη Real News ο πρόεδρός των ΑΝΕΛ, για το εάν υπάρχει μία διαφοροποίηση με την ΕΥΠ απαντά οτι η  ΕΥΠ «έχει άριστα στελέχη» αλλά διαφωνεί με τη διοίκηση της και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη.

«Οταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του» υποστηρίζει.

«Δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και μιλάμε για τον κ. Πανούση – με τον διοικητή της ΕΥΠ» καταλήγει ο κ. Καμμένος.

Ελλάδα και τζιχαντιστές

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καμμένος είπε ότι η Γαλλία δεν έχει ζητήσει από την Ελλάδα οτιδήποτε σχετικό με πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών.

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την ΕΕ για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Υπογραμμίζοντας τον πολύ μεγάλο ρόλο που έχουν στον πόλεμο αυτό η ενημέρωση και οι πληροφορίες, ανέφερε ότι ζήτησε και από την ΕΕ, αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους «η καλύτερα του Daesh ως την «απόλυτη ασύμμετρη απειλή».

Δεν χρειάζεται οικουμενική, η κυβέρνηση θα αντέξει

Ερωτηθείς για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ή τη χρεία σχηματισμού οικουμενικές κυβέρνησης, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση».