Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024 16:27
Άλλες Ειδήσεις

Τι πρέπει να κάνεις για να μην πέφτει η μπαταρία του κινητού σου






Οι μέρες που το κινητό ήταν μια απλή συσκευή με κουμπάκια, για να παίρνεις τηλέφωνο και να στέλνεις μηνύματα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον το κινητό τηλέφωνο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Για πολλούς είναι ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς, για άλλους λειτουργεί ως φωτογραφική μηχανή, έτοιμη να απαθανατίσει κάθε στιγμή, ενώ μερικοί το χρησιμοποιούν ως χάρτη για τις δύσκολες ώρες αναζήτησης.

Ας μην ξεχνάμε τη μουσική, την ενημέρωση αλλά και τα Social Media.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν αποχωρίζονται ούτε λεπτό την συσκευή τους, τότε υπάρχει κάτι, που σίγουρα αναπολείς. Θυμάσαι τότε που φόρτιζες το κινητό σου μία φορά στις 3 μέρες και η μπαταρία του ακόμη ήταν ζωντανή;

Αν χρησιμοποιείς το smartphone όλη τη μέρα σίγουρα θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και ένα φορτιστή. Αν δε «κακομεταχειρίζεσαι» τη μπαταρία, είναι πολύ πιθανό να έχεις αφήσει το τηλέφωνο στο 30% και αυτό ξαφνικά να έσβησε. Υπάρχει τρόπος για να μην πέφτει συνέχεια η μπαταρία του κινητού σου;

Το Douleutaras.gr μοιράστηκε μαζί μας τέσσετα πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν δεν θέλεις να παλεύεις όλη τη μέρα, για να μην τελειώνει η μπαταρία του κινητού σου!

Απενεργοποίησε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών

Οι εφαρμογές είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι μπαταρίες των smartphone έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής. Αν το κινητό σου διαθέτει επιλογή αυτόματης ενημέρωσης των εφαρμογών, που έχεις κατεβάσει, σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να την κλείσεις. Η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να ρίξει το επίπεδο της μπαταρίας από το 70% στο 50%, χωρίς να το καταλάβεις! Αν θέλεις πραγματικά να έχεις την τελευταία έκδοση ενός app στο κινητό σου, μπορείς να το κάνεις και χειροκίνητα.

Χαμήλωσε τη φωτεινότητα

Αν η φωτεινότητα του κινητού σου αγγίζει όλη την ημέρα τα επίπεδα φακού, δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει το γεγονός ότι η μπαταρία πέφτει στο ναδίρ μέσα σε λίγες ώρες. Σε ορισμένες συσκευές μπορείς να επιλέξεις να ρυθμίζεται η φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα, ανάλογα με το χώρο, στον οποίο βρίσκεσαι! Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, μπορείς απλώς να την κατεβάζεις σε εκείνο το σημείο που μπορείς να διαβάζεις, χωρίς να κουράζεσαι.

Κλείσε τα δεδομένα και τις ειδοποιήσεις

Πιθανότατα δεν σε ενδιαφέρει αν σου έκαναν like στο Instagram ή αν κέρδισες ζωή στο Candy Crush, ενώ βρίσκεσαι στο γραφείο. Ακόμη και στην περίπτωση που σε απασχολεί, όμως, δεν χρειάζεται να αναβοσβήνει η οθόνη σου κάθε 10 λεπτά για να σε ενημερώνει. Όταν θέλεις να μάθεις ή να δεις κάτι, μπορείς να μπεις στην εφαρμογή για να το κοιτάξεις. Κράτησε μόνο ότι είναι πραγματικά σημαντικό και κλείσε όλες τις ειδοποιήσεις, που μειώνουν δραματικά την μπαταρία του κινητού σου. Επίσης, καλό θα ήταν να ανοίγεις τα δεδομένα, μόνο για την ώρα που τα χρειάζεσαι και να μην τα αφήνεις ανοιχτά όλη μέρα. Διαφορετικά μπορεί η οθόνη του κινητού σου να σβήσει ξαφνικά, χωρίς να σε «ειδοποιήσει».

Απενεργοποίησε τη δόνηση

Υπάρχει μία πολύ μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, που βάζει μεν το κινητό στην αθόρυβη λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας, από την άλλη, όμως, ενεργοποιεί τη δόνηση, ώστε να το αισθάνεται, όταν χτυπήσει. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η δόνηση καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία από το χτύπημα και φυσικά από το «αθόρυβο». Αυτό εξηγείται πολύ εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς την εσωτερική διαδικασία που πρέπει να τελεσθεί για να «ταρακουνηθεί» ολόκληρη η συσκευή σου.

Δοκίμασε να εφαρμόσεις αυτά τα κόλπα για μερικές ημέρες και θα δεις άμεσα την αλλαγή στην κατανάλωση της μπαταρίας!