Από την πλευρά της η εισαγγελία Πειραιά ερευνά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπόριο καυσίμων, αναζητώντας νέους άγνωστους δράστες και συνδέει τη νέα δικαστική έρευνα με τη χρηματοδότηση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωΐνης.
Όσον αφορά την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα περιγράφονται συναντήσεις του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ στο Ντουμπάι το καλοκαίρι του 2013, ενώ κατονομάζει δύο έμπιστα στελέχη των επιχειρήσεων του που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να πωλούν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε άτομο που ήδη καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την υπόθεση του Noor One.
Παράλληλα, ο μάρτυρας θεμελιώνει την απόρρητη κατάθεσή του με τραπεζικά έγγραφα και email και περιγράφει δύο δικές του συναντήσεις με τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ στην Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένες συναντήσεις έγιναν στο σκάφος και στην οικία του προέδρου, ο οποίος του ζήτησε να συνεργαστούν στη μεταφορά καυσίμων. Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε.
Στην ένορκη μαρτυρική κατάθεση περιγράφονται λεπτομερώς οι στενές σχέσεις του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ με δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για το ναρκοπλοίο. Μάλιστα ο πρόεδρος -όπως διατείνεται ο μάρτυρας- είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Noor One από την αρχή και μέχρι την αποκάλυψη του φορτίου. Το ένα από τα δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν επισκέφθηκε τον πρόεδρο τρεις ή τέσσερις φορές στα γραφεία της εταιρείας του από τα τέλη του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014.
Ο μάρτυρας καταθέτει ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ παραδέχτηκε στον ίδιο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: «τα χρήματα που προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων τα περνάμε αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε. «Ο πρόεδρος θέλει μαύρα τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 έως 1.000.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ». Επίσης ο μάρτυρας επικαλείται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου “Ελ.Βενιζέλος”.