Τρόμος χθες το απόγευμα στην Αγριά. Ο έντονος κυματισμός, που προκλήθηκε από τα απόνερα πλοίου, έβαλε σε κίνδυνο ένα κοριτσάκι 12 ετών, το αδερφάκι του και άλλα δύο παιδιά που έκαναν μπάνιο στην παραλία.
Στις 18:40 τα ήρεμα νερά του Παγασητικού «ανακατεύτηκαν» ξαφνικά και τάραξαν ολόκληρη την παραλία, περνώντας πάνω από το λιμάνι με το νερό βγαίνει στο τσιμέντο μέχρι και ενάμιση μέτρο.
Η ανήλικη που εκείνη την ώρα κολυμπούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και σώθηκε κυριολεκτικά επειδή σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ο πατέρας της.
Σύμφωνα με μάρτυρες, το κοριτσάκι παρασύρθηκε έξω στην παραλία με κίνδυνο να χτυπήσει στο τσιμέντο, όταν το άρπαξε ο πατέρας του. Είχε χτυπήσει ελαφρά στο πόδι και είχε καταπιεί νερό. Αν δεν ήταν σε κοντινή απόσταση ο πατέρας της κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε.
Δεν πρόλαβε ούτε η ναυαγοσώστρια του ξενοδοχείου να μπει στο νερό. Αργότερα κοίταξε τη μικρούλα, ενώ ο πατέρας της τη μετέφερε γρήγορα σε ιδιώτη γιατρό για να διαπιστώσει αν είναι καλά.
Τα άλλα τρία παιδάκια ήταν εξίσου τυχερά, γιατί σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν λουόμενοι. Η παραλία σοκαρίστηκε. Ηταν λες και ξαφνικά σηκώθηκε τσουνάμι. Μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα τρομακτικό σκηνικό. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν στη θάλασσα ήταν ηλικιωμένος μόνος.
Ο πατέρας του κοριτσιού απευθύνθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και διαμαρτυρήθηκε έντονα, αναφέροντας ότι από τον κυματισμό του πλοίου «Εξπρές Σκιάθος» το κοριτσάκι του παραλίγο να πνιγεί.
Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από άλλους λουόμενους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, οι οποίοι απέδωσαν τον μεγάλο κυματισμό στο υδροπτέρυγο «Βένους», τονίζοντας ότι προκλήθηκε πολύ μεγάλος κίνδυνος.
Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που ερευνά το περιστατικό, αναφέρει ότι τα πλοία ακολουθούν τον ναυτικό χάρτη της περιοχής, με γνώμονα την ασφάλειά τους. Οσον αφορά στις ταχύτητες που αναπτύσσουν, λέει ότι ακολουθείται η προβλεπόμενη, η οποία παρακολουθείται.
Δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη. Οπως αναφέρθηκε, «το «Εξπρές Σκιάθος» είναι 17 κόμβων και το «Βένους» που είναι μικρό υδροπτέρυγο, εκμεταλλεύεται ούτως ή άλλως την ταχύτητά του. Και τα δύο πρέπει να εκτελούν στην ώρα τους τα δρομολόγια για να μη σημειώνονται διαμαρτυρίες από τους πολίτες και παραβάσεις».