![](https://www.volosday.gr/wp-content/uploads/2025/02/6442514-1100x580.jpg)
Αφιέρωμα του Goal στον Βολιώτη Κωστούλα: Γιατί ο Μπατιστούτα του Ολυμπιακού τραβάει την προσοχή των Ρεάλ, Γιουνάιτεντ
Πριν από δύο ημέρες αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τόσο η Άρσεναλ όσο και η Άστον Βίλα έχουν τσεκάρει και παρακολουθούν τον Μπάμπη Κωστούλα και τον Χρήστο Μουζακίτη που ξεχωρίζουν στον Ολυμπιακό αν και είναι μόλις 17 ετών.
Για τον Μπάμπη Κωστούλα στο πρόσφατο παρελθόν γράφτηκε σε ΜΜΕ κυρίως της Αγγλίας για ενδιαφέρον τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
At just 17, Charalampos Kostoulas is earning comparisons to Gabriel Batistuta after breaking records at Olympiacos 🇬🇷
Now, Man Utd & Real Madrid are among the clubs tracking his progress ahead of the summer 🕵️
— GOAL News (@GoalNews) February 12, 2025
Αυτή τη φορά η έγκυρη αγγλική ιστοσελίδα «Goal» δημοσίευσε ένα μεγάλο αφιέρωμα για την καριέρα του Μπάμπη Κωστούλα.
«Χαράλαμπος Κωστούλας: Γιατί ο 17χρονος «ΜπαΤιστούτα» του Ολυμπιακού τραβάει την προσοχή της Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης», αναφέρει ο τίτλος του θέματος.
Στο αφιέρωμα αναφέρεται φυσικά ότι ο Μπατιστούτα ήταν ένας καθαρός γκολτζής που δεν είναι ο Κωστούλας που παίζει σε πολλές θέσεις της επίθεσης και γίνεται σύγκριση με το στυλ του Φιρμίνιο.
«Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού είναι ένας παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει σε πολλές θέσεις στη γραμμή κρούσης και απολαμβάνει τις μονομαχίες. Υπό αυτή την έννοια, έχει την ίδια κοψιά με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος αποτέλεσε μία καλτ φιγούρα της Λίβερπουλ μεταξύ 2015 και 2023» αναφέρει μεταξύ άλλων το θέμα.
Στον πρόλογο του αφιερώματος οι Άγγλοι γράφουν για τις ματιές που ρίχνει στον 17ο η Ρεάλ και η Γιουνάιτεντ και σημειώνουν:
«Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που φημίζεται για την παραγωγή ποδοσφαιριστών σούπερ σταρ. Ακόμη και η ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 δεν είχε μεγάλα ονόματα, με τον πρώην μέσο της Λέστερ Σίτι Θεόδωρο Ζαγοράκη και τον πρώην επιθετικό της Βέρντερ Βρέμης Άγγελο Χαριστέα να είναι εκείνοι που απόλαυσαν καλές καριέρες, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν παγκόσμια αναγνώριση.
Όμως ο Κωστούλας δείχνει ικανός να «σπάσει» το καλούπι. Η κατακόρυφη άνοδός του στον Ολυμπιακό έχει εξάψει τη φαντασία του κοινού στην πατρίδα του και έχει χαρακτηριστεί ως «θαύμα της φύσης» από τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Ντάρκο Κοβάσεβιτς».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον πατέρα του, Θανάση, που έπαιζε στον Ολυμπιακό, στην πορεία του μικρού, στο Youth League αλλά και στα ρεκόρ του με την ερυθρόλευκη φανέλα.