Για «ακραία μεταβολή» του καιρού στα μέσα της επόμενης εβδομάδας έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, Κλέαρχος Μαρουσάκης, περιγράφοντας ότι από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την αφρικανική σκόνη, θα πάμε σε τσουχτερό κρύο, ακόμα και σε χιόνια σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.
«Σε μικρό δηλαδή χρονικό διάστημα, από τη βαθιά άνοιξη και την αφρικανική σκόνη, θα οδηγηθούμε στο τσουχτερό κρύο, ακόμη και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.
Όπως εξήγησε, «η αφρικανική σκόνη θα επιμείνει μέχρι την Κυριακή, καθώς ένα νέο επεισόδιο κατευθύνεται στη χώρα μας από σήμερα, αλλά κυρίως Σάββατο και Κυριακή, συνοδεία θερμών αέριων μαζών, που σημαίνει ότι θα είναι και αρκετά αποπνηκτική η ατμόσφαιρα. Από Δευτέρα όμως, απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη, καθαρίζει η ατμόσφαιρα και θα οδηγηθούμε σε μία χειμωνιάτικη φωτοβολίδα, ένα γρήγορο διάστημα με πολύ χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες».
Κατά τον κ. Μαρουσάκη «η αλλαγή του καιρού θα κρατήσει 3 με 4 μέρες. Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει τη δράση της αυτή η ακραία μεταβολή».