Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024 14:03
ΒόλοςΤοπικά

Αλλοι δύο Βολιώτες στο κόλπο του 37χρονου με το συνάλλαγμα – Και νέα μήνυση για 170.000 ευρώ!






Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τις απάτες37χρονου με τις επενδύσεις συναλλάγματος. Πέντε Βολιώτες έπεσαν θύματα του επιτήδειου το διάστημα από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έως τις 7Απριλίου 2020, οι οποίοι υπέστησαν ζημιά 74.170ευρώ. Στην κομπίνα φαίνεται να έχουν δράση άλλοι δύο Βολιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει ανωμοτί καταθέσεις από τους φερόμενους ως ύποπτους. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί εάν υπήρξε απάτη και άμεση ή απλή συνέργεια σε απάτη σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του 37χρονου είναι συγγενείς μεταξύ τους και διέθεταν χώρο στην καφετέριά τους για να γίνονται οι συναντήσεις του απατεώνα με τα θύματά του. Ο επιτήδειος προσέγγιζε Βολιώτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστικών τους έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και ιδιοποιούταν τα χρήματά τους. Όμως, τα σχέδιά του χάλα-σε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία μετά από επιστάμενες έρευνες διαλεύκανε την υπόθεση και σχημάτισε δικογραφία.

Στην Εισαγγελία Βόλου εκκρεμεί ακόμη μία μήνυση για απάτη σε βάρος του 37χρονου με λεία όμως ακόμη μεγαλύτερο ποσό, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο απατεώνας άρπαξε 170.000 ευρώ και η απάτη είναι κακουργηματικού περιεχομένου. Ετσι από την Εισαγγελία Βόλου έχουν σχηματισθεί δύο ξεχωριστές δικογραφίες, μία σε βαθμό πλημμελήματος και μία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος έπειθε τους επιχειρηματίες να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους και να τα επενδύσει εκείνος μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία λέγοντας ότι έχει κάποιους αλγόριθμους που δεν έχουν ποτέ ζημία. Στη συνέχεια άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας κρατώντας όμως μόνο ο ίδιος τους κωδικούς τους. Οι επιχειρηματίες που έπεσαν στην πλεκτάνη του μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής όταν υπήρχε άνοδος των τόκων ή ζημία.

Ετσι όταν κάποια στιγμή οι επενδύσεις άρχισαν να παρουσιάζουν απώλειες ο επιτήδειος δεν έκανε καμία ενέργεια για να σώσει τις περιουσίες τους και δεν τους έδινε πίσω τα χρήματά τους. Ο 37χρονος υπέγραφε ακόμη και συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο θα επέστρεφε το αρχικό κεφάλαιο των επενδύσεων στους αγοραστές σε περίπτωση ζημίας.

Οι παθόντες περιγράφουν τον επιτήδειο ως έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που δεν σέβεται τον μόχθο των συνανθρώπων του και τις περιουσίες τους.

Πηγή: εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ