Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024 14:36
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς για απαγωγή του 6χρονου Ράινερ – Και οι δύο είχαν απασχολήσει τις Αρχές






Εντείνεται η αγωνία για τον 6χρονο Ράινερ, που το βράδυ της Τρίτης ένας κουκουλοφόρος άνδρας τον άρπαξε από το σπίτι όπου διέμενε στην Κηφισιά με τη μητέρα και τη γιαγιά του.

Η μητέρα, μέσω του Live News, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε μέσω του δικηγόρου της στο MEGA.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς. Το ρολόι δείχνει 20.40 και ο 6χρονος Ράινερ παίζει αμέριμνος στην αυλή του σπιτιού, περιμένοντας τη μητέρα του να επιστρέψει.

«Ήταν στην αυλή το παιδί, έπαιζε. Ήταν ακόμα νωρίς. Άκουσε το παιδί θόρυβο στην πόρτα. Νόμιζε ότι είναι η μητέρα του. άνοιξε και ο άντρας που ήταν εκεί το άρπαξε».

Η γιαγιά του μικρού, έντρομη, βγαίνει έξω στην αυλή για να δει τι έχει συμβεί, όμως ο μικρός Ράινερ είχε ήδη εξαφανιστεί.

Κάμερες από τα γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει καρέ-καρέ την αρπαγή του 6χρονου.

«Φορούσε κουκούλα, μπλε μπλούζα και άσπρο παντελόνι. Οι κάμερες τον έχουν καταγράψει. Άντρας περίπου 40 ετών, με βάρος λίγο περισσότερο από το κανονικό, αλλά φορούσε κουκούλα».

«Ψάχνει» τον πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.

Νορβηγός είναι ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, τα ίχνη του οποίου αναζητούν οι ελληνικές Αρχές. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

«Ο μπαμπάς είναι Νορβηγός, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα», λέει ο δικηγόρος της μητέρας.

Ο πατέρας του, Ρίκι Πέντερσον, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

«Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν».

Την κατηγορεί για απαγωγή του παιδιού

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα».

Πάνω από έναν χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικαστική διαμάχη.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό», δήλωσε ο πατέρας.

Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι, πίσω από την αρπαγή του παιδιού της, πιθανολογεί πως βρίσκεται ο πατέρας του, με τις Αρχές πάντως να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

«Άκουσα το παιδάκι να κλαίει»

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και της γειτονιάς στην Κηφισιά για τον εντοπισμό του 6χρου Ράινερ.

Στο Live News μίλησε κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας τι άκουσε τη στιγμή της αρπαγής.

«Γύρω στις 20.30 άκουσα τα σκυλιά να  γρυλίζουν άσχημα. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και άκουσα, γιατί δεν είχα άμεση οπτική επαφή, τη γιαγιά να φωνάζει βοήθεια και ένα παιδάκι να κλαίει και να φεύγει το αυτοκίνητο», δήλωσε.

Η μητέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα

Ο Χρήστος Οικονομάκης, δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, τόνισε μιλώντας στο MEGA πως η μητέρα του Ράινερ έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον πατέρα του παιδιού, ωστόσο, δεν έχει βρει ανταπόκριση.

«Εμείς, η οικογένεια, η μητέρα, δεν έχει ευθεία γνώση για το εάν εμπλέκεται ο πατέρας στο γεγονός. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να υπάρχει εμπλοκή», όπως είπε.

Ο κ. Οικονομάκης τόνισε πως οι γονείς είχαν έντονη δικαστική διαμάχη. «Έχουν γίνει δύο δικαστήρια στην Ελλάδα, που έχουν κρίνει ότι καταλληλότερη χώρα για να μείνει το παιδί είναι η Ελλάδα και ο μπαμπάς του παιδιού έχει καταθέσει αίτηση αναιρέσως στον Άρειο Πάγο, που δεν έχει εκδικαστεί. Ο πατέρας έχει καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας, η οποία πριν από δύο βδομάδες αρχειοθετήθηκε. Η μητέρα έχει δικαιωθεί πλήρως στα ελληνικά δικαστήρια και ζητούσε να δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με τον πατέρα. Δυστυχώς, δεν βρήκε ανταπόκριση σε αυτό, γιατί ο πατέρας δήλωνε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συζητήσει είναι το παιδί να φύγει και να έρθει στη Νορβηγία», εξήγησε.

Και προσέθεσε πως «η παράκληση της μητέρας είναι η εξής: πρώτον, όσο μπορούν τα κανάλια να βοηθήσουν δείχνοντας την εικόνα του παιδιού. Δεύτερον, όποιος έχει κάνει την πράξη με οποιοδήποτε κίνητρο, να το ξανασκεφτεί, να γυρίσει πίσω το παιδί με ηρεμία, να συζητήσουν ό,τι θέλει και για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Μόνο για τις παράνομες και ακραίες πράξεις δεν υπάρχουν λύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού.