Αποκάλυψη από τον Φάουτσι για την περίοδο του κορονοϊού: «Χωρίς μελέτες οι υποχρεωτικές μάσκες»
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ μέχρι την αποχώρησή του από την κυβέρνηση το 2022, επέστρεψε ενώπιον του Κογκρέσου τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας «απλά παράλογους» τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων ότι προσπάθησε να καλύψει την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού.
Παράλληλα, ο Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων πως οι κανόνες για την απόσταση των δύο μέτρων «απλώς εμφανίστηκαν» τότε και πως δεν θυμάται να υπήρξαν μελέτες που να υποστήριζαν τόσο αυτήν την οδηγία, όσο και τις υπόλοιπες που δόθηκαν για την προστασία των Αμερικάνων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Άντονι Φάουτσι αναφέρθηκε και στο μέτρο με τις μάσκες για τα παιδιά, ενώ σημείωσε πως δεν ήταν απόλυτα βέβαιος για το ότι τα ξένα εργαστήρια που λαμβάνουν χρήματα από τις αμερικανικές επιχορηγήσεις λειτουργούν με τα πρότυπα των αμερικανικών εργαστηρίων.
Ο ίδιος κατέθεσε επίσης ότι δεν παρακολούθησε καμία μελέτη μετά σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η αναγκαστική χρήση μάσκας στα παιδιά, για τις οποίες υπήρξαν πολλές. Και η απάντησή του ήταν ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο για τον κορονοϊό: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι στον αέρα», ανέφερε ο Φάουτσι σχετικά με το εάν η μάσκα των παιδιών ήταν ένας καλός τρόπος για την πρόληψη της μετάδοσης.
Στη συνέχεια, παραδέχτηκε πως η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής -η ιδέα ότι η COVID ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν- είναι μια «πραγματική πιθανότητα».
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει πτυχές συνωμοσίας γύρω από αυτό», είπε, προσθέτοντας «θα μπορούσε να αφορά μια εργαστηριακή διαρροή. Επομένως, νομίζω ότι αυτό από μόνο του δεν είναι εγγενώς μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά μερικοί άνθρωποι αποσπούν σημεία από όλο αυτό (και τα τονίζουν), κάτι που είναι κάπως τρελό».
Επίσης, συγκλονιστική είναι η παραδοχή του Φάουτσι στην Επιτροπή τον Ιανουάριο ότι «ποτέ» δεν εξέταζε τις επιχορηγήσεις που υπέγραφε, μερικές από τις οποίες ανέρχονταν σε εκατομμύρια δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων: «Ξέρετε, τεχνικά, υπογράφω σε κάθε συμβούλιο, αλλά δεν βλέπω τις επιχορηγήσεις και ποιες είναι. Δεν κοιτάζω ποτέ τι επιχορηγήσεις υπάρχουν», είπε.
Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι σίγουρος» πως τα ξένα εργαστήρια που λαμβάνουν χρήματα από τις ΗΠΑ, όπως το WIV -το οποίο μελετούσε τους κορονοϊούς χρησιμοποιώντας δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία- λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα των αμερικανικών εργαστηρίων.
Πηγή: newsbomb.gr