Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024 06:31
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη: Τα πέντε νέα στοιχεία που επιβαρύνουν την θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Transfer of Roula Pispirigou to the Mixed Jury Court to be tried for the murder of her 9-year-old daughter Georgina, Athens, January 9, 2023. / Μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2023.





Νέα στοιχεία και μαρτυρίες που φαίνεται να επιβαρύνουν –παρά το αντίθετο «παιχνίδι» εντυπώσεων- την θέση της 40χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, την περίοδο 2019-2022 φαίνεται να ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζει το in.

Με κύριο ενδιαφέρον στις αλλεπάλληλες σαφείς πλέον καταθέσεις του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη που συνέδεσε διενέξεις και ύποπτες συμπεριφορές της 40χρονης με τις αποδιδόμενες ανθρωποκτονίες των τριών κοριτσιών. Επιπλέον ιδιαιτέρως αρνητικά στοιχεία για την κατηγορουμένη έχουν ανακύψει από τις συνεννοήσεις με μέντιουμ που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 -δηλαδή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας κι εν μέσω του «πένθους» της – για να «κάνει μάγια» στον σύζυγο της. Κάτι που θεωρείται από νομικούς ενδεικτικό της εμμονής που είχε η 40χρονη μητέρα με τον σύζυγο της κι αυτό φαίνεται να οδήγησε στους φόνους.

Όπως και με νέα ενδεικτικά στοιχεία που ανακύπτουν από τις διαμάχες ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου των κοριτσιών. Κι όλα αυτά ενώ περαιτέρω δυσμενη στοιχεία για την 40χρονη ημέρας αναμένεται να προκύψουν κι από τις καταθέσεις περίπου 30 ιατρών και νοσηλευτών νοσοκομείων της Αθήνας και της Πάτρας για τα περίεργα προβλήματα υγείας και τον θάνατο με χορήγηση κεταμίνης της άτυχης Τζωρτζίνας πριν από 13 μήνες. Κι όπου αναμένεται ν αναφερθούν σε δεκάδες δείγματα ύποπτης συμπεριφοράς της 40χρονης μητέρας σε κρίσιμες στιγμές για την νοσηλεία του άτυχου κοριτσιού.

Τι κατέθεσε ο Μάνος

Ο Μανος Δασκαλάκης λοιπόν κατέθεσε με κατηγορηματικό κι ευκρινή τρόπο στο Μικτο Κακουργιοδικείο της Αθήνας ότι και στα τέσσερα σημαντικά συμβάντα στο θρίλερ , είχαν προηγηθεί προστριβές, συγκρούσεις και υπήρχε προοπτική απομάκρυνσης από την τότε σύζυγο του, που αποτελούσαν πιθανόν κίνητρο για να βλάψει άμεσα τα παιδιά της. Μέχρι στιγμής αυτό δεν είχε αποσαφηνισθεί πλήρως και για τα τρία παιδιά, κι η θέση του κ Δασκαλάκη δεν ήταν τόσο προσδιορισμένη κι αποκαλυπτική. Λεγοντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι «τώρα ξεκαθαρίζει το μυαλό του»

Ετσι λοιπόν ο πρώην σύζυγος της 40χρονης κατηγορουμένης υπογράμμισε ότι πριν τον θανατο της 3,5 χρονών Μαλένας το 2019 σε νοσοκομείο της Αθήνας είχαν προηγηθεί διενέξεις με την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και το ενδεχόμενο λόγω της ανάγκης πολύμηνης νοσηλείας του κοριτσιού στην Αθήνα, το ζευγάρι να χωρίσει.

Την προηγουμένη του θανάτου, την άνοιξη του 2021, της έξι μηνών Ιριδας στο οικογενειακό σπίτι στην Πάτρα ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει από το σπίτι με προοπτική να χωρίσει από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τις προηγούμενες ώρες πριν παρουσιάσει μυστηριώδες αιφνιδιαστικό πρόβλημα υγείας κι ακολούθως να υποστεί δυσεξήγητη εγκεφαλική βλάβη η μέχρι τότε υγιέστατη εννιάχρονη Τζωρτζίνα, ο Μανος Δασκαλάκης είχε κινήσει τις διαδικασίες για έκδοση διαζυγίου.

Τέλος στα μέσα Ιανουαρίου 2022 υπάρξει προειδοποίηση του Μανου Δασκαλάκη προς την συζυγο του ότι πλέον η απομακρυνση από το σπίτι τους θα ήταν οριστική . Κι αμεσως μετά από αυτήν την ενημέρωση ξεκίνησε η κατάρρευση της υγείας της Τζωρτζίνας , με αλλεπάλληλα επεισόδια που οδήγησαν και στον θάνατο της με την χορήγηση φονικής δόσης κεταμίνης.

Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών

Ωστόσο καθοριστικής σημασίας θεωρούνται στοιχεία που έχουν ανακύψει από νεότερες καταθέσεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν αποφανθεί αρχικά για τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας.

Αποδίδοντας τον θάνατό τους σε παθολογικά αιτία. «Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ιριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου» , δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της. Κι αυτό θεωρήθηκε ως αναμφισβήτητη αιτία του αιφνιδίου θανάτου της που αποδόθηκε σε πρόσφατη ερευνα των έγκριτων ιατροδικαστών κκ Ν. Καρακούκη και Ν. Καλογριά σε ασφυξία , αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας. Όμως η παθολογοανατόμος στην τελευταία της κατάθεση στις δικαστικές αρχες ουσιαστικά απέρριψε το ενδεχόμενο ο θάνατος της Ίριδας να προήλθε από το σπάνιο καρδιακό νόσημα, αλλά επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει στοιχεία που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο!

Συμπληρώνοντας ότι υπήρχε ο μηχανισμός να λειτουργήσει η καρδιά της Ίριδας ανεξαρτήτως αν διέγνωσε ή όχι τον φλεβόκομβο. Δηλώνοντας ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί αυτή η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου. Δηλαδή σε μία πλήρη ανατροπή των όσων ανέφερε μέχρι τώρα αλλά και των εκτιμήσεων δεκάδων ιατρών ότι «αν το άτυχο κοριτσάκι δεν είχε φλεβόκομβο –σε ένα σπανιότατο παγκοσμίως νόσημα- δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από λίγες ώρες. Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας (ΣΣ είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια).

Τελος ιδιαίτερης σημασίας κρίνονται καταθέσεις πραγματογνωμόνων για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων από την πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας των παιδιών.