Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024 18:46
ΜαγνησίαΤοπικά

Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας για την καταστροφή εργαλείων και την απώλεια παραγωγής






Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύτηκε η υπ.αρ.2057/21-11-2024 (ΑΔΑ:ΨΩΜΘ4653ΠΓ-ΟΑΞ), Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα» (ΠΑΛΥΘ), Ενωσιακή Προτεραιότητα 1 Δράση 1.6.2 με τίτλο: «Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας για την καταστροφή αλιευτικών εργαλείων και την απώλεια παραγωγής από θαλάσσια προστατευόμενα είδη».

Δυνητικοί δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων της Δράσης 1.6.2 είναι ιδιοκτήτες, είτε με τη μορφή ατομικής επιχείρησης είτε με τη μορφή νομικής οντότητας (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι συμπλοιοκτησίες), αλιευτικών σκαφών παράκτιας αλιείας.

Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται σύμφωνα με την κατηγορία του αλιευτικού σκάφους για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση χρηματοδότησης, ως εξής:

Αλιευτικά σκάφη που φέρουν ή/και υποχρεούνται να φέρουν VMS

Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται βάσει απλοποιημένου κόστους και ανέρχεται σε 12,32 ευρώ ανά ημέρα άσκησης αλιευτι-κής δραστηριότητας.

Αλιευτικά σκάφη που δεν φέρουν και δεν υποχρεούνται να φέρουν VMS

Το ύψος της ενίσχυσης προσδιορίζεται βάσει απλοποιημένου κόστους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Κλίμακα Ολικού Μήκους
Ετήσια αποζημίωση (€) 805 1.763

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων (οριστικοποίησης) στον ιστότοπο apozimiosi-drasi-162.alieia.gr ορίζεται η: 22.11.2024, ώρα 09:00

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων (οριστικοποίησης) στον ιστότοπο apozimiosi-drasi-162.alieia.gr ορίζεται η: 15.12.2024, ώρα 14:00

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιοι είναι οι:

• κ. Κουντουράκης Ιωάννης, τηλέφωνο 213 150 11 86, email: [email protected]

• κα. Μπίζα Ευαγγελή, τηλέφωνο 213 150 11 84, email: [email protected]

• κ. Σωτηρόπουλος Αντώνιος , τηλέφωνο 213 150 11 81, email: [email protected].