Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024 17:11
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αράχωβα: Και το Ανθρωποκτονιών στην έρευνα για την υπόθεση του Όλιβερ – Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη






Εξελίξεις υπάρχουν στη φρικτή υπόθεση βασανισμού και βιασμού του Όλιβερ στην Αράχωβα στην οποία συμμετέχει και το Ανθρωποκτονιών.

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έγινε η εκταφή του σκύλου, η νεκροτομή-νεκροψία του οποίου θα γίνει στο Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, από τους έμπειρους Καθηγητές Κτηνιατροδικαστικής κκ. Δημήτρη Τόντη και Δημήτρη Δούκα.

Η παρουσία κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών έγκειται στο γεγονός ότι το στάδιο των ερευνών βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται μαρτυρίες που κρίνονται αξιόπιστες για την ταυτότητα του δράστη.

Είναι πολύ πιθανό ο βασανιστής του Όλιβερ να βρίσκεται ακόμα στην Αράχωβα και για αυτόν τον λόγο, στην υπόθεση συμμετέχουν έμπειροι στο έγκλημα αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών με τη συνδρομή των οποίων εκφράζεται η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Βέβαιη η κτηνίατρος που παρέλαβε τον Όλιβερ στην Αράχωβα: «Τον ξυλοκόπησαν και τον βίασαν»

Στο μεταξύ, βέβαιη ότι ο Όλιβερ βασανίστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από άνθρωπο, εμφανίζεται στο protothema.gr η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που παρέλαβε τον σκύλο πριν αυτός ξεψυχήσει στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του.

Η έμπειρη γιατρός, μάλιστα, αποκλείει το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την κακοποίησή του κάποιο άλλο ζώο, όπως αφήνουν να εννοηθεί πηγές της Π.Ε Βοιωτίας και παράγοντες της Αράχωβας. Σύμφωνα με την Π.Ε Βοιωτίας, το χάσκι εξετάστηκε από δυο κτηνιάτρους της υπηρεσίες και το πόρισμά τους σε κάποια σημεία έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας κυρίας Τόλα που το εξέτασε αμέσως μετά την κακοποίησή του.

Οι δυο κτηνίατροι της Π.Ε Βοιωτίας φέρονται να μην διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης στον πρωκτό του ζώου από αμβλύ αντικείμενο. Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα επιμένει στην αρχική της εκτίμηση και εξηγεί γιατί: «Οι κτηνίατροι της περιφέρειας, επειδή ήμουν παρούσα στη νεκροτομή, στην κατάσταση που βρισκόταν το ζώο μετά από 30 ώρες που κατέληξε δεν μπορούσαν να πιστοποιήσουν τίποτα απ’ αυτό το γεγονός. Στα υπόλοιπα όμως που είδαμε μαζί, συμφωνούμε και δεν έχουν δώσει πόρισμα αλλά μόνο τα ευρήματά τους. Βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων συμφωνήσαμε όλοι μαζί, παρουσία αστυνομίας ότι ο σκύλος έχει κακοποιηθεί. Το ξύλο δεν είναι κακοποίηση; Όσον αφορά την κακοποίηση του ζώου στο πρωκτό του από αμβλύ όργανο, αυτό είδα εγώ, δηλαδή, όταν μου έφεραν τον σκύλο, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πάρω γενετικό υλικό. Ήμουν σίγουρη ότι ο σκύλος κακοποιήθηκε».

Σε ερώτηση πώς γίνεται οι δυο συνάδελφοι της να μην διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης του σκύλου με αιχμηρό αντικείμενο, στη περιοχή του πρωκτού, η ίδια απαντά: «Αυτό δεν μπορούσαν να το διαπιστώσουν μετά από τόσες ώρες και σε αυτό συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους. Τώρα αν έχουν γράψει κάτι άλλο απ’ αυτό που είδαμε όλοι εκείνη τη στιγμή, τώρα τι να σας πω. Δεν με αφορά. Εγώ είμαι κάθετη σε αυτό που έχω γράψει και δεν αλλάζω τίποτα. Όσα είδα και έγραψα τα επιβεβαίωσα και με άλλες επαφές που είχα με ειδικούς. Γιατί ήταν κάτι το συγκλονιστικό για μένα, αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν τον έφεραν στο ιατρείο μου και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω φωτογραφίες. Ως γιατρός λοιπόν είμαι πολύ σίγουρη για όσα είδα και όσα περιγράφω. Τα υπόλοιπα είναι έργο της αστυνομίας, δηλαδή να βρει εάν ήταν κάποιος περαστικός ή μόνιμος κάτοικος Αράχωβας».

Σε ερώτηση αν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην 30ετή πείρα της, η ίδια απαντά: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και τριάντα χρόνια που ασκώ αυτό το επάγγελμα. Ενώ έχω δει από τροχαία, από δαγκώματα, από αγριογούρουνα, από δηλητηριάσεις, κάτι ανάλογο δεν μου έχει ξανατύχει» και συνεχίζει: «Ήταν ανθρώπινος παράγοντας, είμαι βέβαιη. Δεν έγινε ούτε από άλλα σκυλιά, ούτε από αγριογούρουνο, ούτε από τροχαίο. Το κακό βέβαια σε αυτή την ιστορία είναι ότι έχει στοχοποιηθεί η Αράχωβα, κάτι που το θεωρώ ακραίο. Εγκλήματα γίνονται παντού αλλά είναι ακραίο να στοχοποιήσουμε ένα ολόκληρο χωριό για ένα έγκλημα που διέπραξε κάποιος διεστραμμένος. Αυτό αποπροσανατολίζει και τις έρευνες και χάνεις και το δίκιο σου όταν φτάνεις σε ακραίο επίπεδο. Μακάρι οι αρχές να εντοπίσουν γρήγορα τον ένοχο».

Σε ερώτηση αν το χάσκι δεν κατάφερε να επιζήσει λόγω της κακοποίησης του στον πρωκτό με αμβλύ αντικείμενο, η κυρία Τόλα απαντά: «Δεν ήταν μόνο αυτό. Διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο του το σώμα. Είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα, είχε και κάταγμα σε ένα πλευρό του, μάλλον με κάποιο ξύλο έγιναν αυτά. Είναι 100% κακοποίηση από άνθρωπο, ούτε άλλος σκύλος μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε αγριογούρουνο. Και να σας πω και το άλλο, εξίσου σημαντικό, ο σκύλος κυκλοφορούσε με ένα λουράκι που δεν έβγαινε με τίποτα. Άρα αυτός ή αυτοί που τον κακοποίησαν του αφαίρεσαν και το λουράκι. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του μετά την κακοποίηση του, δεν φορούσε το λουρί».

Γιατί δεν ετάφη ο Όλιβερ

Διευκρινίσεις σχετικά με την εκταφή του Όλιβερ και τη μεταφορά του στο Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα δίνει στο protothema.gr η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Έφη Γρανιτσιώτη. Η δικηγόρος αναφέρει ότι ο σκύλος είχε μεταφερθεί μετά τον θάνατό του, όπως είχε γνωστό, στην Π.Ε. Βοιωτίας για τη νεκροτομή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο ιδιώτη στη Λειβαδιά, καθώς δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος.

Μετά τη νεκροτομή, οι δύο κτηνίατροι της Π.Ε. Βοιωτίας και ο ιδιώτης συνάδελφός τους, που συμμετείχε στη διαδικασία, παρέδωσαν το νεκρό ζώο, καθώς αρνήθηκαν να αναλάβουν την ταφή ή καύση του. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ μαζί με έναν φίλο του αναγκάστηκαν να πάρουν τον σκύλο και να αποφασίσουν εκείνοι πού θα τον έθαβαν. Υπό καταρρακτώδη βροχή, στην επιστροφή για Αράχωβα, ο φίλος του ιδιοκτήτη του χάσκι, πρότεινε να το θάψει ο ίδιος σε ένα σημείο, δίπλα σε ένα ρέμα.

Όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ εξέφρασε αδυναμία να συμμετάσχει στη ταφή και έμεινε στο αυτοκίνητο. Ο φίλος του πήρε το άψυχο σώμα του σκύλου και το εναπόθεσε πρόχειρα σε ένα σημείο, καλύπτοντάς το με κλαδιά.

Με εισαγγελική εντολή έγινε σήμερα η μεταφορά του ζώου στο Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα όπου η σορός του θα εξεταστεί από τους έμπειρους καθηγητές Κτηνιατροδικαστικής κ.κ Δημήτρη Τόντη και Δημήτρη Δούκα.