Τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού επισκέφθηκε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος συζήτησε με το προσωπικό και μετέβη στους χώρους, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Ο κ. Κοπάνας, που συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή, Δ. Κουτσιφέλη, τον διευθυντή υποδομών, Μ. Φαναριώτη και την υποδιευθύντρια αποχέτευσης, Σ. Τρενσίντση, απευθυνόμενος στο προσωπικό τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σωστή και αποδοτική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας και είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, διότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος και την θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Η σωστή λειτουργία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά είναι μια διαδικασία σύνθετη, πολύπλοκη, που απαιτεί ειδικές γνώσεις και ικανότητες και εσείς, πρόσθεσε ο κ. Κοπάνας, διαθέτετε και γνώση και εμπειρία και ικανότητες».
«Σκοπός δικός μου είναι, ο Βιολογικός του Βόλου να είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις και έργα για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση.
Ήδη, ο Βιολογικός είναι δυναμικότητας 215.000 κατοίκων, εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου, τις δύο βιομηχανικές περιοχές και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με σύγχρονο σχεδιασμό, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην επεξεργασία των αποβλήτων», υπογράμμισε ο κ. Κοπάνας.
«Το γεγονός αυτό, επέτρεψε και την αντοχή του στην περίοδο των θεομηνιών, οπότε αν και υποδέχθηκε μέχρι και 150.000 κυβικά μέτρα απόβλητα στην είσοδο κατάφερε με τον συνδυασμό της τεχνολογίας με την επιστημονική και τεχνική επάρκεια του προσωπικού, να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του και την αποστολή του για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.
Παράλληλα ο σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Στέλιος Λημνιός εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Μπορεί να άργησε αλλά τελικά κατάφερε να επισκεφθεί την Εργοστάσιο Επεξεργασίας (Αστικών κ’ Βιομηχανικών) Λυμάτων ο νέος της πρόεδρος.
Για να διαπιστώσει ότι αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα.!!! Μόνο σε ιθαγενείς της Αφρικής του μεσαίωνα θα μπορούσε να γίνει πιστευτό. Οι Βολιώτες βιώνουν κάθε τόσο τις βλάβες που οδηγούν τα λύματα στον Παγασητικό χωρίς επεξεργασία και συχνά χωρίς ενημέρωση του κοινού.
Αφού πήγε ας μας αιτιολογήσει γιατί σήμερα (υπολειτουργεί αφού) εισέρχονται για επεξεργασία 75 ως 80 χιλιάδες κυβικά μέτρα ενώ η δυνατότητα του είναι μέχρι 45.000 κ.μ.;
Γιατί έσπασε ο αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων και για πολλές μέρας θα μείνει κλειστή η οδός προς Αλυκές;
Γιατί τα λύματα των Αλυκών εκτρέπονται συχνά χωρίς επεξεργασία στον Παγασητικό μέσω bypass που τα οδηγεί στον αγωγό επεξεργασμένου προϊόντος;»