Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025 19:07
ΜαγνησίαΤοπικά

Αθ. Λιούπης: «Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού στο Αχιλλοπούλειο έχει σώσει ζωές»






Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Λιούπης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο ουσιαστικά σε καθημερινή βάση λειτουργεί τους τελευταίους 2 μήνες, μετά και την έλευση επεμβατικού καρδιολόγου, κ. Α. Ντάτσιου.

Ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Γιάννη Ντόκο, τον Υποδιοικητή κ. Σταύρο Μπαμπούνη, αλλά και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Κατερίνα Χαρανά, όπου συνομίλησαν για την πορεία του Αιμοδυναμικού Τμήματος. Τονίστηκε η σπουδαιότητα ύπαρξης του Τμήματος για το Νοσοκομείο Βόλου, αλλά κυρίως για τους πολίτες, καθώς πάνω από 130 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε στεφανιογραφία και 32 σε τοποθέτηση στεντ.

Ο κ. Λιούπης συνοδευόμενος από τη Διοίκηση επισκέφθηκε τον χώρο του Αιμοδυναμικού, όπου συναντήθηκε με τον επεμβατικό καρδιολόγο κ. Αντώνη Ντάτσιο, τον Διευθυντή καρδιολόγο που εκπαιδεύεται στο Αιμοδυναμικό, κ. Θέμη Κυρλίδη και συνομίλησε με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Βασίλη Σαράκη.

Ο κ. Ντάτσιος ενημέρωσε τον κ. Λιούπη, ότι εφαρμόστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου νέες μέθοδοι, όπως στα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου, προκειμένου να σωθούν τρεις συμπολίτες μας, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούσαν να γίνουν αγγειοπλαστικές, αλλά ούτε και εγχειρίσεις bypass.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στον Βόλο και στο Αχιλλοπούλειο ο Πρόεδρος της ομάδας εργασίας επεμβατικής καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Τριάντης, όπου μαζί με τους γιατρούς κ.κ. Ντάτσιο και Κυρλίδη προχώρησαν σε τρεις σύμπλοκες αγγειοπλαστικές με χρήση νεότερων τεχνικών ενδοστεφανιαίας λιθοτριψίας στον έναν, και χρήση ενδοστεφανιαίου υπερήχου και υπολογιστή στεφανιαίας εφεδρείας ροής (FFR) στους άλλους δύο, και έγινε έπειτα εφικτή η τοποθέτηση στεντ.

Ο κ. Λιούπης συνεχάρη τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για τη νέα αυτή επιτυχία στη διαχείριση των περιστατικών, ενώ συνεχάρη και τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Σαράκη, τους γιατρούς της Κλινικής, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τις υψηλές ιατρικές παροχές που προσφέρουν στους πολίτες της Μαγνησίας. Ο κ. Σαράκης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, ότι η Καρδιολογική Κλινική βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδό της στην αντιμετώπιση του καρδιολογικού ασθενούς με πλήρη στελέχωση.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής στο Καρδιολογικό Τμήμα έχουν τοποθετηθεί πάνω από 500 βηματοδότες, και στο Αιμοδυναμικό 132 στεφανιογραφίες και 30 τοποθετήσεις στεντ. Η σπουδαιότητα της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος φαίνεται και από το γεγονός πως μερικοί ασθενείς που προσήλθαν στο ΤΕΠ μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο Αιμοδυναμικό και κυριολεκτικά σώθηκε η ζωή τους.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείο και την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες Κλινικές, με το πρόβλημα της υποστελέχωσης να είναι μια πραγματικότητα, κυρίως σε ότι αφορά τη Χειρουργική Κλινική, την Ορθοπεδική Κλινική, το Αναισθησιολογικό Τμήμα και το Ψυχιατρικό, όπως και το Τμήμα Αιμοδοσίας. Διαπίστωσε, όμως, με ιδιαίτερη χαρά, πως υπάρχουν Τμήματα στο Νοσοκομείο, -πλην του Καρδιολογικού- όπως το Ακτινολογικό και το Βιοχημικό, και με διακρίσεις, που είναι πλήρως στελεχωμένα. Ενώ η Οφθαλμολογική Κλινική αποφασίστηκε να λειτουργεί περισσότερες αίθουσες χειρουργείου εβδομαδιαίως, αφού έχει λίστα αναμονής 300 περίπου ατόμων για χειρουργείο.

Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία στήριξε το Νοσοκομείο σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Χαρανά, επεσήμανε, ότι είναι σημαντική η παραμονή των 17 ειδικευμένων πλέον νοσηλευτριών, καθώς παρατάθηκε η θητεία τους, όπως και η έλευση 32 νοσηλευτών/τριων – 21 ΤΕ και 11 ΔΕ- μέσω της προκήρυξης 7Κ.

Ο κ. Λιούπης συνεχάρη τη Διοίκηση, το ιατρικό προσωπικό, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους για τις υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που προσφέρουν στους πολίτες της Μαγνησίας και τόνισε, πως βρίσκεται πάντα αρωγός των προσπαθειών για την ενδυνάμωση με προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, όπως και την ανάπτυξή του με Τμήματα, όπως το Ακτινοθεραπευτικό, τη Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας και τη Μονάδα Καταδυτικής Υπερβαρικής Ιατρικής, για τα οποία εργάζεται καθημερινά για την υλοποίησή