Η τραγωδία με τον θάνατο της 37χρονης Σόνιας Αρμακόλα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015 στη Σκιάθο, αναβίωσε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με κατηγορούμενο τον 42χρονο σήμερα αλλοδαπό, οδηγό του δίκυκλου, από το οποίο είχε πέσει μετά από τροχαίο ατύχημα η άτυχη γυναίκα.
Ο 42χρονος από τη Συρία, που φέρεται να ήταν φίλος της Σόνιας Αρμακόλα, κατηγορούνταν για εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος, από το οποίο προέκυψε θάνατος. Το δικαστήριο έκρινε τελικά αθώο τον κατηγορούμενο, που εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, καθώς όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, μετά το ατύχημα με το δίκυκλο η 37χρονη είχε σηκωθεί και, εκτός από κάποιες εκδορές, έδειχνε να είναι καλά στην υγεία της. Μάλιστα συνέχισαν την εκδρομή τους, πήγαν και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα, μαζί με δύο ακόμη φίλους τους κι εκεί η άτυχη γυναίκα είχε πέσει σε κώμα, στην παραλία, όπου είχε ξαπλώσει.
Η εισαγγελέας επισήμανε ότι έπρεπε να παραμείνουν στον τόπο του ατυχήματος, αλλά αποχώρησαν όχι από δόλο, αλλά από αμέλεια. Οι δύο αδελφές της 37χρονης και ο γαμπρός της που εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του 42χρονου Σύριου, φέρονται να υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πάει στο νοσοκομείο για να δει την πορεία της υγείας της, δεν είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτήν και υπονόησαν αυτό που είχαν υποστηρίξει εξ αρχής, ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από προηγούμενο ξυλοδαρμό.
Ωστόσο, η φίλη της Σόνιας Αρμακόλα, που κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας, φέρεται να δήλωσε ότι μετά το τροχαίο ατύχημα είχαν σηκωθεί τόσο ο οδηγός του δίκυκλου, όσο και η θανούσα με εκδορές μόνο και είχαν συνεχίσει την πορεία τους προς την παραλία του Ξάνεμου, όπου έκαναν μπάνιο και μετά η 37χρονη ξάπλωσε στην παραλία. Μισή ώρα μετά, όταν ο 42χρονος πήγε να την ξυπνήσει, επειδή νόμιζε ότι κοιμόταν, διαπίστωσε ότι δεν ξυπνούσε, καθώς είχε πέσει ήδη σε κώμα.
Κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά επειδή θα καθυστερούσε μισή ώρα το ασθενοφόρο, οι δύο άνδρες της παρέας, ο Σύριος και ένας ακόμη, πήγαν με τα δίκυκλά τους να βρουν ταξί, όπως και έγινε. Μετέφεραν με την ξαπλώστρα την άτυχη γυναίκα στο ταξί και μ’ αυτό στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ η υπόλοιπη παρέα ακολούθησε με τα δίκυκλα. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι δεν εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, ενώ μετέφεραν την 37χρονη με ταξί στο Κέντρο Υγείας.
Το δικαστήριο δεν έκανε εξάλλου δεκτό αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής (υπεράσπιση κατηγορίας). Σημειώνεται ότι στις 29 Οκτωβρίου 2018 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 37χρονης μητέρας δύο παιδιών, τον 42χρονο οδηγό του δίκυκλου, από το οποίο έπεσε η 37χρονη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να χάσει τη ζωή της. Στον 42χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή.
Το ατύχημα είχε συμβεί τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν η 37χρονη έπεσε από δίκυκλο, που οδηγούσε ο 42χρονος από τη Συρία, ο οποίος εργαζόταν στη Σκιάθο και όπως είπε στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τον απασχολούσε, δεν γνώριζε πως έκανε χρήση του οχήματος. Και οι δύο δεν φορούσαν κράνος,
Οι συγγενείς της Σόνιας τον κατηγόρησαν για εγκληματική αμέλεια και επικίνδυνη οδήγηση, με τον 42χρονο να υποστηρίζει πως ο δρόμος ήταν γεμάτος λακκούβες, ενώ η Σόνια ανασηκώθηκε την ώρα που επέβαινε στο δίκυκλο. Εκείνος δεν πρόσεξε ιδιαίτερα τον δρόμο, καθώς είχε γυρίσει και της μιλούσε.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο γαμπρός της άτυχης Σόνιας Αρμακόλα είχε καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου να ανασυρθεί από το αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης με την ανθρωποκτονία από αμέλεια της 37χρονης. Ωστόσο, τελικά η υπόθεση δεν ανασύρθηκε από το αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν καινούργια στοιχεία.