Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ, επισκέφθηκε τη Σκόπελο και την Αλόννησο, όπου είχε συναντήσεις με φορείς, επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, το Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών, το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το Δημαρχείο Σκοπέλου, ενώ είχε συναντήσεις με το απερχόμενο Δήμαρχο της Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη, το νέο Δήμαρχο της Σκοπέλου, κ. Σταμάτης Περίσσης και το Δήμαρχο Αλοννήσου, κ. Πέτρο Βαφίνη. Κατά τις συναντήσεις κυριάρχησαν τα ζητήματα που αφορούσαν ελλείψεις των δομών σε στελέχωση και υποδομές, καταλήγοντας σε προτάσεις και παρεμβάσεις που δύναται να δρομολογηθούν κατά την επόμενη περίοδο.
Επίσης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος είχε συναντήσεις με επαγγελματίες της περιοχής από συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τουριστική κίνηση και οι τάσεις για την επόμενη περίοδο, σημειώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της μεγάλης φορολογικής επιβάρυνσης, αλλά και των προβλημάτων σε υποδομές και σε δίκτυα, η επίλυση των οποίων κρίνεται αναγκαία ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα. Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης ποσοτικά και ποιοτικά της τουριστικής κίνησης στο νησί, αλλά και διεύρυνσης της περιόδου της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, των εν λόγω συζητήσεων ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι «[…] τόσο η Σκόπελος, όσο και η Αλόννησος αποτελούν βασικά συστατικά της οικονομικής δραστηριότητας του νομού μας, συνεισφέροντας, μέσω της σημαντικής τουριστικής τους κίνησης, στο τοπικό εισόδημα. Το ζητούμενο, όπως και για το σύνολο των νησιών των Βορείων Σποράδων, είναι να επιτευχθεί τόσο η ποσοτική και ποιοτική αύξηση της τουριστικής τους δραστηριότητας, όσο και η χρονική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Κρίσιμη παράμετρος για την περαιτέρω οικονομική και τουριστική άνθηση των εν λόγω νησιών είναι τόσο η ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών, όσο και η ανάπτυξη συνεργασιών και συμπράξεων με πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς. Ζητούμενο, φυσικά, παραμένει και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία, μιας και τα προβλήματα που παραμένουν σε υποδομές -μετά τις φθορές και καταστροφές που έχουν υποστεί- και σε στελέχωση περιορίζουν την ικανότητα των δομών να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών της περιοχής. Πρόκειται για πεδία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και βελτίωσης την επόμενη περίοδο. Πρόκειται για πεδία για τα οποία οφείλουμε όλοι να κινητοποιηθούμε και να διευθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν […]».