Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025 09:17
ΒόλοςΤοπικά

Δικαστική ανατροπή – σοκ για το έγκλημα στα Αστέρια Αγριάς – Ο ρόλος της κόρης και τα «χαλκευμένα μηνύματα»

Τα επίμαχα μηνύματα που «θόλωσαν» τον 50χρονο πατέρα και «όπλισαν» το χέρι του να σκοτώσει τον κουνιάδο του έχοντας πειστεί πως το παιδί του, αφενός είχε πέσει θύμα κατ΄εξακολούθηση βιασμού κι αφετέρου στοιχειοθετούσαν ότι εκβιαζόταν από τον 33χρονο που της αποσπούσε και χρήματα, ήταν «προϊόν» ψηφιακής επεξεργασίας, που φέρεται να διέπραξε η 18χρονη κόρη του δράστη και ανιψιά του θύματος!

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η εμπεριστατωμένη έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ρητά και κατηγορηματικά αποφάνθηκαν πως «τα επίμαχα μηνύματα τα οποία επικαλέστηκε στον 50χρονο πατέρα της αναφορικά με τους εκβιασμούς που δεχόταν από τον 33χρονο η νεαρή φοιτήτρια είχαν υποστεί ειδική ψηφιακή διαμόρφωση από την ίδια».

Υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων από την Εισαγγελία Βόλου ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε βάρος της 18χρονης για ψευδή κατάθεση και άλλες τυχόν συναφείς πράξεις και πλέον είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί στο εδώλιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται ο ρόλος που διαδραμάτισε στην ιστορία και μία από τις μεγαλύτερες αδερφές της 18χρονης, η οποία φέρεται να γνώριζε πολλά.

Την έκθεση με τα αποτελέσματα της ψηφιακής έρευνας συνέταξαν και κατέθεσαν υπόψη των δικαστικών αρχών οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, ήτοι η Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Εργαστηρίων Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων!

Από την στιγμή που τα αποτελέσματα της ψηφιακής αυτοψίας τέθηκαν υπόψη της δικαιοσύνης άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου, καθώς τόσο ο 50χρονος όσο και ο 33χρονος φαίνεται πως έπεσαν θύματα μίας αδιανόητης πλεκτάνης,

Η ψηφιακή έρευνα και τα ανύπαρκτα.. μηνύματα

Από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν βρεθεί τα κινητά του θύματος αλλά και της 18χρονης.

Την έρευνα στα δύο συγκεκριμένα κινητά ζήτησε το πρωτοδικείο Βόλου με έγγραφό του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που είχε αναλάβει εξαρχής την προανάκριση για το έγκλημα, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες περί εκβιασμών κ.α..

Ακολούθησε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου (31-5-2024), με βάση το οποίο ζητούνταν να υπάρξει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ του θύματος και της 18χρονης και να εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Την έρευνα όπως και την έκθεση πραγματογνωμοσύνης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Εργαστηρίων Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων. Τα δύο κινητά και οι κάρτες μνήμης έγιναν φύλλο και φτερό.

Στο κινητό της 18χρονης εντοπίστηκαν 50 αρχεία όπου φαίνεται ξεκάθαρα- σύμφωνα με την έκθεση- ότι «είναι επεξεργασμένα και τυποποιημένα με χρήση άγνωστου εργαλείου και με το τελευταίο μήνυμα να έχει ημερομηνία τροποποίησης την 8-1-2024», δηλαδή ένα 24ωρο πριν το έγκλημα.

Αντιθέτως από την εξέταση του κινητού του θύματος διαπιστώθηκε πως «σε όλες τις επικοινωνίες που είχε πραγματοποιήσει μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως Viber, Messenger, Facebook, Snapchat και Τik Tok, καθώς επίσης και σε μηνύματα SMS, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν εντοπίστηκαν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του στυγερού εγκλήματος».

Σε νέα βάση η όλη υπόθεση

Νομικές πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας  εξέφραζαν έκπληξη και ταυτόχρονα αδυνατούσαν να δώσουν εξήγηση αναφορικά με το σκεπτικό που μπορεί να οδήγησε τη 18χρονη σε μία τέτοια ενέργεια, που είναι αδιανόητη και εξίσου επιλήψιμη.

Ενδεχομένως η νεαρή κοπέλα να ήθελε να καλύψει κάτι άλλο και να μην περίμενε την τραγική κατάληξη που θα είχε η «επινόησή της».

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το αποτέλεσμα είναι διπλά τραγικό. Ο 50χρονος προφυλακισμένος πατέρα της οδηγείται σε λίγες μέρες στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, και ο 33χρονος εξ αγχιστείας θείος της (από τον δεύτερο γάμο του πατέρα της) βρίσκεται στο χώμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό η όλη υπόθεση πλέον τίθεται σε νέα βάση. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής τα ευρήματα του ψηφιακού ελέγχου θα τεθούν στο μικροσκόπιο της δίκης για το έγκλημα που ξεκινάει στις 9 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τελική έκβαση μίας ακροαματικής διαδικασίας, που πριν καν ξεκινήσει επιφύλαξε σ’ όλους μεγάλες ανατροπές.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως υπό αμφισβήτηση έχει τεθεί και η καταγγελία περί βιασμού κατ΄ εξακολούθηση, μετά από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε, το περιεχόμενο της οποίας θα αναγνωστεί στην επικείμενη δίκη.

Υπό άκρα μυστικότητα έρευνες

Θα πρέπει να σημειωθεί για όλες τις παραπάνω συνταρακτικές αποκαλύψεις όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν έρευνες σε πολλά επίπεδα υπό άκρα μυστικότητα.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως ακόμη και οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι στην υπόθεση ενημερώθηκαν μόλις πριν από λίγα 24ωρα για τις τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να προετοιμαστούν αναλόγως για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στη δίκη στο ΜΟΔ Λάρισας, αφού εκ των πραγμάτων τα νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα μέχρι σήμερα ήταν γνωστά, μέσα από καταθέσεις του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος θύτη και θύματος, αλλά και τα όσα υποστήριξε εξαρχής ο κατηγορούμενος.

Ο 50χρονος είχε διαπιστώσει πως ενώ έστελνε χρήματα στην κόρη του για να πληρώσει τα ενοίκια του διαμερίσματος στην πόλη που σπούδαζε, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος και ο σπιτονοικοκύρης άρχισε να διαμαρτύρεται. Όταν ζήτησε εξηγήσεις από το παιδί του η 18χρονη είπε ότι δεχόταν εκβιασμό από τον 33χρονο θείο της για 3.000 ευρώ, ώστε να μην αποκαλύψει φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια η ίδια αποκάλυψε ότι επί εννιά χρόνια το θύμα τη βίαζε κατ΄ εξακολούθηση.

«Η κόρη μου το τελευταίο διάστημα ζητούσε συνεχώς χρήματα να της στέλνω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο σπιτονοικοκύρης του διαμερίσματος που μένει με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι του χρωστούσε ενοίκια, παρότι της στέλναμε κανονικά χρήματα. Όταν μίλησα με το παιδί για να δω τι συμβαίνει άρχισε να κλαίει. Μου είπε όλα όσα ζούσε τόσα χρόνια, ότι τη βίαζε ο θείος της και ότι είχε τα βίντεο με τα οποία την εκβίαζε και της έπαιρνε τα λεφτά» είχε πει χαρακτηριστικά στην απολογία του ο τραγικός πατέρας, λίγε ώρες μετά το ραντεβού «θανάτου» στην Αγριά. Εκεί, όπου γράφτηκε η οικογενειακή τραγωδία, με τον 50χρονο να ζητάει εξηγήσεις από τον κουνιάδο του, να λογομαχούν οι δύο τους στη μέση του δρόμου και δευτερόλεπτα μετά, πάνω στον καυγά, η καραμπίνα να εκπυρσοκροτεί και ο 33χρονος να πέφτει νεκρός.

Ο δράστης σε κατάσταση σοκ τότε ειδοποίησε μόνος του τις αρχές ομολογώντας το έγκλημα που είχε διαπράξει. Πριν καλά- καλά προλάβει να φτάσει το περιπολικό στο σημείο του εγκλήματος, ο 50χρονος έφτανε μόνος του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να παραδοθεί αυτοβούλως.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ