Ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την υπόθεση της υδροδότησης της Αγριάς, αναφέρει:
Αν και χρόνος για να ασχοληθούμε με τους καφενόβιους και τους εραστές του “εργόχειρου” στην τοπική πολιτική ζωή δεν υπάρχει, αφού ασχολούμαστε με τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της πόλης, εν τούτοις η βρόμικη και αισχρή παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από το θέμα της υδροδότησης της Αγριάς, για την πρόκληση σύγχυσης και παραπαλανητικών εντυπώσεων, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε και να ενημερώσουμε τους κατοίκους, όπως πάντα ξεκάθαρα και με κάθε λεπτομέρεια, για τα εξής:
Μετά την εφαρμογή του προγράμματος των διακοπών υδροδότησης, προέκυψε η ακριβής ποσότητα του ελλείμματος νερού στην Αγριά, η οποία ανέρχεται σε 800 κυβικά μέτρα ανά 24ωρο. Η κάλυψη του ελλείμματος θα πραγματοποιηθεί με την μεταφορά αντίστοιχης ποσότητας νερού από την γεώτρηση Αρμαγέϊκο που βρίσκεται στα Πλατανίδια.
Η γεώτρηση Αρμαγέϊκο, μέχρι και το 2014 εξυπηρετούσε την ύδρευση των Πλατανιδίων και την άρδευση 20 περίπου αγροτεμαχίων της περιοχής. Έκτοτε καθώς η ΔΕΥΑΜΒ μετέφερε πηγαίο νερό στα Πλατανίδια, η γεώτρηση εξυπηρετεί μέχρι και σήμερα μόνο τα 20 αγροτεμάχια για άρδευση. Η άρδευση γίνεται μέσω τσιμενταύλακα πολλαπλώς ρηγματωμένου, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού κατά την λειτουργία της γεώτρησης να διαχέονται άσκοπα. Η ΔΕΥΑΜΒ διατίθεται να αντικαταστήσει τον υδραύλακα με κλειστό σύστημα σωληνώσεων ώστε η άρδευση να γίνει αποτελεσματικότερη, χωρίς σπατάλη νερού.
Η γεώτρηση Αρμαγέϊκο έχει παροχή 150 κυβικά μέτρα την ώρα, δηλαδή 3.600 κυβικά μέτρα το 24ωρο. Από το συνολικό νερό της γεώτρησης για την Αγριά θα χρειαστεί το 25% και εννοείται ότι ουδεμία επίπτωση, από αυτήν την μεταφορά νερού, θα υπάρχει στην άρδευση των καλλιεργητών.
Σημειώνουμε περαιτέρω ότι τα έξοδα λειτουργίας της γεώτρησης (ηλεκτρική ενέργεια κλπ) αποπληρώνονται από την ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο Βόλου, χωρίς συμμετοχή των ωφελούμενων καλλιεργητών.
Θα πρέπει επιτέλους και οι ελάχιστοι ακόμη που απέμειναν να μεμψιμοιρούν και να αγωνίζονται, γελοιοποιούμενοι, να σταματήσουν την πορεία της πόλης προς την ανάπτυξη και το μέλλον, να συνειδητοποιήσουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, και φυσικά η ΔΕΥΑΜΒ, λειτουργούν με κοινωνική υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, θέτοντας τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών υπεράνω όλων, με πρώτιστα βεβαίως τα θέματα της Δημόσιας Υγείας αλλά και του Νερού, ως δημόσιου αγαθού που ανήκει σε όλους και δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός.