Εκτός λειτουργίας ο μαγνητικός τομογράφος, η μονάδα του στεφανιογράφου όπως και τα ψηφιακά χειρουργεία καθώς δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο του Βόλου. Επιπλέον κινδυνεύουν να κλείσουν κλινικές όπως η παιδιατρική και η ουρολογική λόγω έλλειψης γιατρών ενώ τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50% λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Αυτή την εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου με μικρή όμως συμμετοχή.
«Το καλό είναι ότι μέσα από σας θα επικοινωνήσουμε το μήνυμα ότι εμείς οι γιατροί δεν μπορούμε να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα υγείας, χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν είναι θέμα πολιτικό δεν είναι θέμα κομματικό, χρειάζεται βοήθεια το ΕΣΥ για να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας του Νομού, Παύλος Μαλινδρέτος. «Πρέπει να λειτουργήσουν οι δομές που πετύχαμε να γίνουν και να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας. Τόσο οι συμβασιούχοι γιατροί όσο και οι υπό εκπαίδευση γιατροί και οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δεν μπορούν να περνούν συνεχώς το μαρτύριο της σταγόνας. Πρέπει να αποφασίσουμε πόσους χρειαζόμαστε και επιτέλους να τους προσλάβουμε. Αυτό πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει άλλος χρόνος» ξεκαθάρισε.
Όπως εξήγησε πλέον έχουμε περάσει από το στάδιο επισφάλειας κάποιων δομών και περάσαμε στο ότι δεν λειτουργούν καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό.«Είναι κρίμα να έχουμε κάνει τόσο μεγάλο αγώνα στο Νοσοκομείο του Βόλου να έχουμε αλλάξει όλον τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να μην έχουμε το προσωπικό να το λειτουργήσουμε».
Ειδικότερα όπως ανέφερε δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος, το τμήμα με το στεφανιογράφο και η ψηφιοποιημένη χειρουργική αίθουσα. «Από τις δύο τακτικές αίθουσες που είχαν οι χειρουργοί, έχει χαθεί η μία, από έξι φορές την εβδομάδα που είχαν αίθουσες χειρουργείου έχουν τρεις. Αυτό έχει πάει τέσσερις μήνες πίσω τα τακτικά χειρουργεία. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε όλοι, ενώ κάναμε αυτή την προσπάθεια να φτιάξουμε από τις πιο σύγχρονες αίθουσες χειρουργείου στο Νοσοκομείο του Βόλου και τελικά να καθόμαστε και να την κοιτάμε απέξω», επισήμανε, τονίζοντας ότι τουλάχιστον πρέπει να έλθουν άμεσα δύο αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.
Επιπλέον ανέφερε ότι αν φύγουν οι επικουρικοί θα μειωθούν κατά 50% οι οφθαλμίατροι, οι γαστρεντερολόγοι και η αιμοδοσία. «Μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε στην παιδιατρική και την ουρολογική αλλά και στις υπόλοιπες ειδικότητες. Επιπλέον έχει γίνει η σύμβαση για την εγκατάσταση της μονάδας στεφανιογράφου και φυσικά δεν θα λειτουργήσει αφού δεν έχουμε προσωπικό».
Τη σημερινή κινητοποίηση στήριξαν και συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γ. Ρούσσας, το θέμα της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους.
«Εάν δεν υπάρξει θαρραλέα, ρωμαλέα χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και στελέχωση του νοσοκομείου δεν γίνεται τίποτα. Πως να συμμετέχουν οι γιατροί στην κινητοποίηση δεν υπάρχει κανείς να τους καλύψει; Το πιο σοβαρό ζήτημα είναι ότι όλο αυτό θα έχει επιπτώσεις και στους ασφαλισμένους και δη στους συνταξιούχους, στην όλη κοινωνία. Ο αγώνας πρέπει να έχει ένα μέτωπο που θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις πολιτικές», τόνισε.
Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Δημήτρης Μηνδρινός επισήμανε ότι οι συνθήκες χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα. Τόνισε ότι πρέπει να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν οι συνεργασίες με εργολάβους για να καλυφθούν θέματα καθαριότητας, σίτισης ή και φύλαξης. Θα έπρεπε συνολικά να είμαστε 1000 εργαζόμενοι και είμαστε 700, ξεκαθάρισε.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ