Αντιπαράθεση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Νίκο Βρούτση, με αφορμή το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού αλλά και την εκστρατεία ενημέρωσης.
Άναψαν για τα καλά τα αίματα στη Βουλή, ανάμεσα στον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση.
Η αφορμή της μεταξύ τους αντιπαράθεσης δεν ήταν άλλη, από το εμβόλιο του κορωνοϊού, αλλά και στην εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής έκανε λόγο για πειραματόζωα και τρομολαγνικούς επιστήμονες. Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς περί ψεκασμένων, που βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από την κυκλοφορία του εμβολίου για το οποίο ο ίδιος διατηρεί έντονες επιφυλάξεις ανέφερε τα εξής: «Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε… Χασάν. Περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα, πειραματόζωο δεν θα τον κάνω».
Στην συνέχεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε απαξιωτικά προς το πρόσωπο του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο».
Από την πλευρα του αμέσως μετά την ομιλία του κ.Βελόπουλου, ο τέως πρόεδρος της Βουλής ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στις αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας του αναφέροντας τα εξής ακόλουθα: «Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ό,τι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ότι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού. Αυτό ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής του κ. Βελόπουλου. Ελπίζω η Κυβέρνηση και ελπίζω βεβαίως και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτήν τη ρητορική».