Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας επιστρέφει ξανά μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 2019, στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία, «Φάρμα Καραΐσκου» στην Πορταριά, το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2021.
Για δύο ημέρες η «καρδιά» του Πηλίου θα «χτυπά» ξανά στην Πορταριά σε μια γιορτή με σκοπό την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το Πήλιο, συνταγές, βραδιά γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής.
Με βασικό «συστατικό» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα, και ειδικότερα την πηλιορείτικη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί και πάλι να φέρει κοντά στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου.
Και αυτή τη φορά συνεχίζεται η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», προσβλέποντας σε συνέχεια στο μέλλον, κάτω βέβαια από καλύτερες συνθήκες, τόσο για τους συμμετέχοντες παραγωγούς, όσο και το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την Πορταριά.
Το σύνολο των δράσεων παρουσιάζεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Βόλου» και η «Φάρμα Καραΐσκου» μεταμορφώνεται για δύο ημέρες σε μία «ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων, να έρθουν σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τους μύθους, την ιστορία από το Πήλιο και τα προϊόντα του.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του φεστιβάλ βασίζεται σε τρείς θεματικές ενότητες: Εκθεση προϊόντων, Γαστρονομικές εμπειρίες και Γευσιγνωσίες και Οινογνωσίες.