
Πολλά λέγονται και γράφονται μετά τα συλλαλητήρια για ένα «κόμμα Καρυστιανού». Το μέγα πλήθος που βγήκε στους δρόμους το έκανε για τα Τέμπη στηρίζοντας τον άοκνο αγώνα των συγγενών των θυμάτων με επικεφαλής την Μαρία Καρυστιανού. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα κόμμα των Τεμπών με επικεφαλής την γιατρό, μητέρα της Μάρθης. Σε ομιλία της στο Πάντειο Θα μπορούσε να το διαψεύσει. Αντίθετα έκανε μια συναισθηματική ομιλία με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Ήρθε η ώρα;
«Ήρθε η στιγμή να ζητήσουμε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα μας» δήλωσε. «Έχασα ό,τι πολυτιμότερο είχα και μόνο μέσα από αυτό τον πόνο μπορώ να διεκδικήσω τίμια για το ζωντανό παιδί μου ό,τι δεν διεκδίκησα για το χαμένο μου παιδί. Μια δίκαιη και άξια χώρα» τόνισε. Κινητοποίησε τον κόσμο η «τολμηρή ψυχή μας, είμαστε ηθικοί και ενάρετοι μας ταιριάζει να ζούμε σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον» πρόσθεσε. «Ζούμε τη μεγαλύτερη υγιή κοινωνική αντίδραση, που μέσα από την ανάγκη των Ελλήνων για αλήθεια, οξυγόνο και φως, ζητά επίμονα ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Και αυτή, η αληθινή δικαιοσύνη θα στείλει τους ενόχους ακριβώς εκεί που πρέπει. Στο πιο βαθύ μπουντρούμι». Η σκηνική της παρουσία ταίριαζε με το λόγο της. Κάποια στιγμή χτύπησε και το χέρι της στο τραπέζι. Ποτέ μη λες ποτέ στη ζωή!
Δεύτερο κόμμα
Σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έρχεται δεύτερο και τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι ήδη έχει ανέβει πάνω στο κύμα της δυσαρέσκειας για τα Τέμπη. Βέβαια ένα κόμμα Καρυστιανού είναι πιθανόν να της έπαιρνε πολλές ψήφους. Το βέβαιο είναι ότι πλέον οι συγγενείς δεν βγάζουν κανέναν από το κάδρο των ευθυνών, παρά τις σχέσεις που είχε αναπτύξει η επικεφαλής των συγγενών των θυμάτων τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Newsit.gr