Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025 20:09
ΒόλοςΤοπικά

Ερευνα για «διπλοθεσίτισσα» γιατρό μετά από αναφορά στην 5η ΥΠΕ από το Αχιλλοπούλειο






Σε γενικό νοσοκομείο της Κύπρου φέρεται να παρέχει τις υπηρεσίες της ανεμβολίαστη γιατρός, η οποία κατείχε μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο Βόλου από την οποία δεν έχει παραιτηθεί και θεωρείται «διπλοθεσίτισσα».

Η απασχόλησή της σε άλλη χώρα, δίχως προηγουμένως να έχει «απελευθερωθεί» η αντίστοιχη θέση στο Αχιλλοπούλειο, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να προκηρυχθεί και να καλυφτεί το κενό, αναμένεται να δρομολογήσει τη διενέργεια έρευνας από την 5η ΥπΕ.

Την «εκτός συνόρων» νέα επαγγελματική δραστηριότητα γιατρού που είναι σε αναστολή εργασίας, διότι αρνήθηκε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε γιατρός άλλου τμήματος. Κατέθεσε αναφορά και ζητεί από την 5η ΥπΕ να προβεί σε σχετική έρευνα για την υπόθεση.

Η γιατρός, για την οποία ζητείται η έρευνα, κατέχει μόνιμη θέση. Από τη στιγμή που βγήκε σε αναστολή εργασίας, παρέμειναν στο τμήμα να παρέχουν υπηρεσίες ένας επικουρικός γιατρός με σύμβαση έως 31-12-2023 και μία ακόμη συμβασιούχος ορισμένου χρόνου, η οποία φέρεται να προσανατολίζεται να συνεχίσει την καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση τα παραπάνω το τμήμα άμεσα το τμήμα θα ξεμείνει και πάλι με έναν γιατρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία που περιμένει ασθενείς και ασφαλισμένους. Με έναν γιατρό είναι σαφές ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι να προγραμματίσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ επίσης δυσλειτουργίες θα προκύψουν και σε διάφορες κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το συγκεκριμένο τμήμα.

Επιπροσθέτως, η μόνιμη θέση που κατέχει παραμένει «μπλοκαρισμένη», διότι δεν μπορεί να προκηρυχθεί, ώστε να προσληφθεί ένας άλλος γιατρός στη θέση αυτή και να γίνει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Για την αναφορά που έγινε στην 5η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου. Πηγές του διοικητικού συμβουλίου που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσαν ότι «υπάρχει θέμα». Εστίαζαν κυρίως στο γεγονός ότι υπό άλλες συνθήκες αυτή η θέση θα μπορούσε να προκηρυχθεί και να αναλάβει ένας ακόμη γιατρός, για να παρέχει υπηρεσίες στους ασθενείς.

Σημειώνεται πως στην Κύπρο δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος της υποχρεωτικότητας, με αποτέλεσμα αρκετοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να έχουν «ξενιτευτεί» στη χώρα.