Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024 21:36
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι τους ξεγέλασε όλους: Αυτό ήταν το ευφυές κόλπο του Αρτέμη Σώρρα με τα 600 δισ






Ο Αρτέμης Σώρρας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον εμπνευστή ενός «τραπεζικού κόλπου», που σκόπευε να το πετύχει μέσα από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Με αυτά τα λόγια, ο δημοσιογράφος, Λευτ. Ρήνος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του news247 που ερεύνησε από την Αμερική τις αιτιάσεις του Αρτ. Σώρρα, επιχείρησε να περιγράψει τον ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η έρευνά του, όπως κατέθεσε, ξεκίνησε το 2011 στην Αμερική, όταν εμφανίστηκαν ο Αρτ. Σώρρας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι διέθεταν χρεόγραφα αμερικανικού δημοσίου ύψους 600 δισ. δολαρίων. «Όπως έλεγαν, τα χρήματα ήταν αποτέλεσμα πώλησης μίας αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων που πούλησε ο Σώρρας στον Ομπάμα και στην αμερικανική κυβέρνηση»

εξήγησε, καταλήγοντας ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, αφού τα έγγραφα, που δεν αποδέχονται οι ΗΠΑ, «δεν αξίζουν ούτε όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα». Σύμφωνα με το Λ. Ρήνο, «στην Πάτρα μου είχαν πει χαρακτηριστικά: «Ο Σώρρας παίρνει, δεν δίνει».

Ο μάρτυρας μίλησε για ένα «τραπεζικό κόλπο» που είχε στηθεί γύρω από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας πως για αντίστοιχες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί άνθρωποι στο εξωτερικό.

«Εκτιμώ ότι στο τέλος και οι ίδιοι πίστεψαν ότι λεφτά υπάρχουν. Ακόμα και ο Σώρρας φαίνεται πως ξέχασε το σενάριο που είχε φτιάξει με τα έγγραφα και για αυτό έστειλε το ίδιο το χειρόγραφο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αγοράσει την Εθνική και άλλες τρεις τράπεζες. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το θέμα η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και είπε ότι όλα είναι ψευδή» κατέθεσε ο Λ. Ρήνος.

Όσο για το τι προσδοκούσαν να καταφέρουν, ο μάρτυρας δήλωσε: «απώτερος σκοπός ήταν η εξουσία. Κάποια στιγμή ήθελαν να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, κυρίως ήθελαν να κάνουν ένα τραπεζικό κόλπο. Πιστεύω ότι ήξεραν πως δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα. Τα ποσά ήταν εξωπραγματικά»

 

 

Πηγή: instanews.gr