1 2
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024 08:53
ΒόλοςΤοπικά

Εξι στους 10 ψηφίζουν Αχιλλέα Μπέο – Δημοσκόπηση της Opinion καταγράφει σαρωτική νίκη του Δημάρχου Βόλου






Μεγάλη νίκη και επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του TheNewspaper.gr.

Η έρευνα έγινε σε εξεταζόμενο πληθυσμό ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου σε μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά, το χρονικό διάστημα: από 25/9 έως 27/9/2023.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης οι πολίτες σε ποσοστό 65,2% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής, ενώ λίγο δηλώνει το 16,3% και καθόλου το 17,8%.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Οι ερωτώμενοι πολίτες του Βόλου απαντούν σε ποσοστό 61,9% ότι επιθυμούν να επανεκλεγεί το Αχιλλέας Μπέος στο αξίωμα του δημάρχου και για την επόμενη θητεία. Το 31,3% επιθυμεί να εκλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος, ενώ το 6,8% δεν απαντά.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΒΟΛΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγράφει τις περισσότερες θετικές και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες των ερωτώμενων πολιτών. Το 67,2% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον δήμαρχο Βόλου, ενώ το 30,7% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη.

Τεράστιο πρόβλημα αναγνωρισιμότητας έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος, καθώς το 24,5% δηλώνει ότι τον έχει ακουστά, αλλά δεν έχει σαφή άποψη για εκείνον, ενώ το 5,2% δεν τον γνωρίζει καν. Οι θετικές γνώμες για το πρόσωπό του ανέρχονται σε 38,8% και οι αρνητικές σε 14,4%.

Οι Βολιώτες δεν έχουν σαφή άποψη για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συπείρωσης Απόστολο Ριζόπουλο, αφού τι 44,3% δηλώνει ότι τον έχει απλά ακουστά, ενώ τι 6,2% ότι δεν τον γνωρίζει.

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΟΧΙ

Τον Αχιλλέα Μπέο θα μπορούσε να ψηφίσει το 65,5% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, με τις αρνητικές απαντήσεις να περιορίζονται στο 32%.

Το 40,2% δεν θα ψήφιζε τον Ν. Παπαπέτρο, και το 46,4% τον Απόστολο Ριζόπουλο με τις θετικές απαντήσεις να φτάνουν για τον γνωστό δικηγόρο το 36,3% και τον εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ το 19,3%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα της δημοσκόπησης ο Αχιλλέας Μπέος αποδεικνύεται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επόμενη Κυριακή, καθώς το 60,4% πρόκειται να τον ψηφίσει. Κάτω από το 20% κινείται ο δικηγόρος Ν. Παπαπέτρος και στο 4,1% ο Απόστολος Ριζόπουλος.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 10,5% μία εβδομάδα πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες. Το 2,5% δηλώνει ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ

Στο 62,2% σκαρφαλώνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ ούτε με την αναγωγή ο Ν. Παπαπέτρος δεν φαίνεται να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 20%.

Το 4,2% ψηφίζει Απόστολο Ριζόπουλο, ποσοστό που εμπεριέχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω του δειγματοληπτικού σφάλματος του μεγέθους, καθώς μπορεί να κινηθεί και πιο αυξητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,8%.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll Αριθμός μητρώου ΕΣΡ 49.

Περιοχή διεξαγωγής: Δήμος Βόλου

Μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά

Χρονικό διάστημα: 25-27/9/2023

Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

Μέθοδος Συλλογής στοιχείων: 701 τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI). Ακολουθήθηκε διαδικασία της τυχαίας επιλογής τηλεφωνικών αριθμών Random digit dialing σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και 300 web / online panels.

Στάθμιση: Έγινε στάθμιση ως προς το φύλο – ηλικία, περιοχή κατοικίας και αποτελεσμάτων βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2023.

Ποσοστό ελέγχου: 16,8%

Τρόπος ελέγχου: Ταυτόχρονη συνακρόαση τηλεφωνικής κλήσης και θέαση οθόνης.

Δειγματοληπτικό σφάλμα: Με διάστημα βεβαιότητας 95% κυμαίνεται εντός του διαστήματος +/- 3,90%.

Προσωπικό field: Εργάστηκαν 23 ερευνητές και 1 επόπτης.

Εντολέας: THENEWSPAPER.GR / MAREDIS MEDIA GROUP

Η Opinion Poll είναι μέλος της ESOMAR, του ΣΕΔΕΑ, της warop και τηρεί τον κανονισμό του ΠΕΣΣ και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.