Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025 03:02
ΜαγνησίαΤοπικά

Φως στο θρίλερ της μπαλαρίνας 19 χρόνια μετά… – Ποιος παραπέμπεται για το φόνο της και γιατί






Πριν παραγραφεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με θύμα την Μαριάννα Κοντούλη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου παραπέμπει στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας έναν γνωστό της, για να λογοδοτήσει για την ανθρωποκτονία της από πρόθεση.

Η εξέλιξη έρχεται μόλις οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του για την ίδια υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Για την ίδια υπόθεση, σε δύο συγκατηγορούμενους του, έναν επιχειρηματία και έναν γιατρό είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης τεσσάρων και τρεισήμισι χρόνων αντίστοιχα.

Κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Με το βούλευμα διατηρούνται αυτοί οι περιοριστικοί όροι.

Το βούλευμα που «μιλάει» για ανθρωποκτονία…

Στο «Τούνελ» μίλησαν συγγενείς της αδικοχαμένης καθηγήτριας χορού για τη δικαστική δικαίωση σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι ίδιοι και η εκπομπή.

«Κάποιος εισαγγελέας επιτέλους ενήργησε αυτεπάγγελτα και παραπέμπει έναν γνωστό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αμαύρωσαν τη μνήμη της οικογένειά μας, λέγοντας συνεχώς τρομερά ψέματα. Τα άκουγα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η Ελένη Κοντούλη, ετεροθαλής αδελφή του θύματος.

«Αν δεν ήμασταν εμείς και η Αγγελική δεν θα έβγαινε στο φως αυτή η σοβαρή υπόθεση. Η Μαριάννα ήταν μια πανέμορφη και πολύ μορφωμένη γυναίκα. Στόχος τους ήταν να φάνε την περιουσία της και όταν το κατάφεραν, την εξαφάνισαν», είπε στην κάμερα του «Τούνελ» ο Παναγιώτης Βέρρος, γαμπρός του θύματος.

Ο αγώνας του «Τούνελ» για την αλήθεια…

Η καθηγήτρια μπαλέτου χάθηκε σε ηλικία 70 χρόνων το καλοκαίρι του 2002 από το εξοχικό της στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, όπου και έμενε μόνη της.

Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, το «Τούνελ» αποκάλυψε πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν στην κατοχή τους διάφορα άτομα, τα οποία σύμφωνα με την ειδική δικαστική γραφολόγο Μαρία – Μάγδα Καμπούρη, ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια, τα άτομα που φέρονται να την είχαν πλαισιώσει, προχώρησαν σε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν άφαντη.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της αγνοούμενης Ελένη Κοντούλη, κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Παναγιώτης Βέρρος έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για την αλήθεια κάνοντας την προσωπική τους έρευνα και εντοπίζοντας σημαντικά στοιχεία που βοήθησαν τη Δικαιοσύνη στο έργο της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων της Κοντούλη που μίλησαν στο «Τούνελ», η ίδια λίγο πριν εξαφανιστεί, είχε αντιληφθεί την απάτη σε βάρος της. Απευθύνθηκε σε δικηγόρο και στο υποθηκοφυλακείο για να διερευνήσει αν είχε απομείνει κάτι από την τεράστια περιουσία που κληρονόμησε από τους γονείς της. Διαπίστωσε τότε πανικόβλητη ότι είχαν χαθεί όλα και απειλούσε με αποκαλύψεις. Την περίοδο εκείνη που άρχισε να ενοχλεί, την εξαφάνισαν…

Διαβάστε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

Πηγή: anikolouli.gr