“Η βασική αστοχία από ότι φαίνεται, γιατί δημοσιογραφικά πληροφορούμαστε για τα στοιχεία της υπό συγκρότηση δικογραφίας, ήταν των ψυχιάτρων οι οποίοι δεν διέγνωσαν – στο χρονικό περιθώριο των 48 ωρών που είχαν, από την ώρα που μεταφέρθηκε με εισαγγελική παραγγελία ο ασθενής στο Ψυχιατρικό κέντρο – τα πραγματικά περιστατικά, το βάθος ψυχικής αρρώστιας ή την επικινδυνότητα αυτής” τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” της ΕΡΤ ο γνωστός, Βολιώτης ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος.
“Βεβαίως να μην κατηγορούμε τους γιατρούς γιατί η διάγνωση δεν είναι εύκολη αλλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα πρόκειται για αστοχία” επανέλαβε.
Αναφερόμενος στο σύστημα της δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι “καθυστέρησε αδικαιολόγητα καθώς σύμφωνα με το νόμο, το χρονικό πλαίσιο για να αποφανθεί το δικαστήριο- γιατί το δικαστήριο τελικώς αποφασίζει για την ακούσια νοσηλεία – είναι 13 ημέρες. Δηλαδή, τρεις μέρες μετά από τη μεταφορά για γνωμοδότηση στο Ψυχιατρικό κέντρο, ο Εισαγγελέας πρέπει να εισαγάγει την αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο εντός 10 ημερών πρέπει να αποφασίσει.
Ένας τρίτος παράγοντας, είπε ,ότι ήταν η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών.
“Αν όλα αυτά είχαν συμβεί δεν θα είχαμε φτάσει στην προχθεσινή τραγική μέρα η οποία βεβαίως είναι και αποτέλεσμα και της ολιγωρίας των αστυνομικών αρχών καθώς πρόκειται για αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα, στα οποία ακολουθείται με επιταγή του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, η αυτόφωρη διαδικασία, και πρόσθεσε ότι “εν προκειμένω ξέρουμε ότι τέσσερις τουλάχιστον φορές από ότι είπε ο ίδιος ο πατέρας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είχαν προσφύγει συγγενείς στην αστυνομία. Έγιναν μόνο συστάσεις όταν ο ίδιος ο δράστης παρουσία αστυνομικών προέβη σε σοβαρές πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, απειλές εξύβρισης, σωματικές βλάβες…Μέχρι τότε όμως δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία εναντίον του μόλις την προηγούμενη Πέμπτη για πρώτη φορά συνελήφθη και κρατήθηκε δύο ώρες και μετά από δύο ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Προφανώς επειδή παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο. Άρα όλοι οι συμμετέχοντες παράγοντες στην διαχείριση της κατάστασης δεν συνεργάστηκαν και δεν αντάλλαξαν πληροφορίες για την επικινδυνότητα της κατάστασης αυτού του ανθρώπου με το αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.