Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024 11:43
ΜαγνησίαΤοπικά

Γιατί δεν εμφανιζόταν η αμετάκλητη καταδίκη στο ποινικό μητρώο της 78χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ στον Αλμυρό






Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: Αυτό αποδεικνύεται από την υπόθεση της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, που παρότι αμετάκλητα καταδικασμένη είχε παράλληλα και λευκό ποινικό μητρώο, το οποίο κατέθετε σε διαγωνισμούς δήμων και είχε πολλάκις αναδειχθεί πλειοδότρια.

Το ερώτημα πώς είχε λευκό μητρώο, αν και είχε, από το 2017, αμετάκλητα καταδικασθεί για τον τραυματισμό κοριτσιού το 2009 στη Χαλκίδα, ήταν το κυρίαρχο από τη στιγμή που ο δήμος Λάρισας και ακολούθως ο δήμος Αγιάς και ο δήμος Αλμυρού έκαναν γνωστό ότι στο φάκελο με τα δικαιολογητικά που είχε υποβάλει υπήρχε το ποινικό της μητρώο και ήταν λευκό, δεν εμφανιζόταν πουθενά η αμετάκλητη καταδίκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, η αμετάκλητη απόφαση σε βάρος της 78χρονης έχει περάσει στο ποινικό μητρώο μεν, αλλά την εμφανίζει με τόπο γέννησης την Αθήνα.

Ωστόσο, ο πραγματικός τόπος γέννησής της είναι η Γερμανία και με το πραγματικό αυτό στοιχείο δεν γράφτηκε ποτέ η αμετάκλητη καταδίκη. Αντιθέτως, η καταδίκη εμφανίζεται σε πρόσωπο με ακριβώς τα ίδια στοιχεία, αλλά με τόπο γέννησης την Αθήνα.

Το λάθος έγινε σε κάποια δικαστική υπηρεσία και μένει να ερευνηθεί πότε και πώς. Η κρίσιμη λεπτομέρεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr έχει γίνει αντιληπτή από αστυνομικές υπηρεσίες, ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει η απαραίτητη διόρθωση.

Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, η επιχειρηματίας δεν ευθύνεται για το λάθος της υπηρεσίας ως προς τη λανθασμένη αναγραφή του τόπου γέννησης που συνοδεύει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση. Όμως, η ίδια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι είχε κώλυμα, ήταν καταδικασμένη, αλλά παρόλ΄αυτά έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταδικαστική απόφαση για το ατύχημα στη Χαλκίδα κατέστη αμετάκλητη τον Ιούνιο του 2017. Με βάση τη νομοθεσία θα έπρεπε να εμφανίζεται στο ποινικό της μητρώο επί οκτώ χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να μην έχει λευκό μητρώο έως και τον Ιούνιο του 2025. Βάσει αυτών των δεδομένων, η 78χρονη δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε αναδειχθεί πλειοδότρια για την εγκατάσταση λούνα πάρκ οπουδήποτε στην επικράτεια, αλλά ούτε και στον Αλμυρό το 2019, όπου από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι που είχε τραυματισθεί το 2009 το κορίτσι στη Χαλκίδα, σκοτώθηκε η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα. Για το δυστύχημα στον Αλμυρό η 78χρονη και δύο ακόμη άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγους μήνες.

 

 

Πηγή: protothema.gr