Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025 05:46
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί σιωπούν οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που έχασε τη ζωή του στα Σπάτα – Τα κενά στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδεται κατηγορηματικά ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο νεαρός να επέτρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό που είχε ξεχάσει





Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με το φρικιαστικό δυστύχημα που έγινε στα Σπάτα, όπου ο 22χρονος Τζακ Φέντον έχασε τη ζωή του από τον έλικα  ελικοπτέρου.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να καταλήξουν στον πραγματικό λόγο που ώθησε τον 22χρονο να επιστρέψει προς το ελικόπτερο ενώ είχε απομακρυνθεί αλλά και στο κατά πόσο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές ωστόσο, είναι η στάση των φίλων του 22χρονου, οι οποίοι ενώ παραμένουν άφαντοι, εμφανίζονται να… μιλούν δεξιά και αριστερά σε βρετανικά ΜΜΕ συνεχώς.

Δεν μπορούν να τους εντοπίσουν

Συμφωνά με ασφαλείς πήγες ενημέρωσης, στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του εν λόγω δυστυχήματος, πάρα τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Βρετανού τουρίστα που ήταν παρόντες στην τραγωδία, δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν.

Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλεφωνά, εκείνα όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζουν και στο κινητό του ίδιου του θύματος, αλλά και στην κάμερα ασφαλείας της εγκατάστασης, η οποία ήταν στραμμένη ακριβώς στο σημείο που προσγειώθηκε το ελικόπτερο και έτσι τα πλάνα αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Ο μάρτυρας – κλειδί

Φως στην υπόθεση, ρίχνει πάντως ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε όλο το τραγικό δυστύχημα. Πρόκειται για έναν πιλότο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ελικόπτερο και είδε από το τζάμι τις κινήσεις που έγιναν. Φέρεται να φώναξε στον 22χρονο Τζακ: «Που πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είδε το νεαρό να πηγαίνει προς το ελικόπτερο και μπορεί να περιγράψει το σκηνικό που οδήγησε στον αδόκητο χαμό του Βρετανού.

Τέλος, ένα στοιχείο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι πληροφορίες ότι τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, μαζί και ο 22χρονος, απέφυγαν, μετά το δυστύχημα, τις αστυνομικές αρχές.

Τα αναπάντητα ερωτήματα…

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του in, διαψεύδεται κατηγορηματικά ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο νεαρός να επέτρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό που είχε ξεχάσει.

Η εφημερίδα επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, ωστόσο, το κινητό τηλέφωνο του άτυχου νεαρού, ο οποίος διαμελίστηκε από το στροφείο του ελικοπτέρου, βρέθηκε πίσω από τον έλικα.

Το είχε δηλαδή μαζί του όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα, και επομένως δεν επέστρεψε στο ελικόπτερο για να το πάρει επειδή το είχε ξεχάσει.

Πιθανότατα μιλούσε ή έκανε άλλη χρήση του κινητού κι ενδεχομένως αποσπάστηκε η προσοχή του, πλησιάζοντας θανάσιμα το ελικόπτερο.

Υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλα στοιχεία που αποκαλύπτει το in.

Το ένα, σύμφωνα με πηγές που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι ακόμη κι αν ήθελε να πάει να πάρει το κινητό ή κάτι που είχε ξεχάσει στο ελικόπτερο, δεν θα πήγαινε από την πίσω πλευρά, όπου ήταν εν λειτουργεία το στροφείο.

Θα πήγαινε από το κέντρο και από το σημείο που βρίσκεται η πόρτα του ελικοπτέρου, κι έτσι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι συνοδοί ασφαλείας, οι τεχνικοί εδάφους, έδωσαν πληροφορίες και οδηγίες στους επιβάτες για το που έπρεπε να μεταβούν, μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι επέστρεψαν στο ελικόπτερο προκειμένου να το ετοιμάσουν για την επόμενη πτήση. Να δουν αν χρειάζεται καθαριότητα και να τακτοποιήσουν ό,τι χρειαζόταν. Επομένως, οδήγησαν το νεαρό και τους υπόλοιπους στο χώρο που έπρεπε να είναι και στη συνέχεια επέτρεψαν στο ελικόπτερο.