Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025 09:08
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απόφαση για Κασιδιάρη, οι «κομμένοι» της «δεξιάς πολυκατοικίας» και η προσφυγή Τζήμερου – Κρανιδιώτη κατά ΚΚΕ






Απόψε αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου από τον Άρειο Πάγο. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι τι θα συμβεί με το κόμμα του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τα «έσπασε» με τον πρώην αντιεισαγγελέα και επικεφαλής του κόμματος, ΕΑΝ, Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Μπογδάνος, Εμφιετζόγλου, Νικολόπουλος και Λατινοπούλου έχουν ήδη «κοπεί» και δεν θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές.

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, με το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023.

Προχθές, έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει το «εθνικό κόμμα Έλληνες» σε βάρος τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Το κόμματα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είχε υποβάλει το περασμένο Σάββατο αίτηση, με την οποία είχε ζητήσει την αποχή ή την εξαίρεση τριών γυναικών δικαστών, καθώς υπήρξαν αναφορές σε δημοσιεύματα ότι έχουν ετοιμάσει προσχέδιο σκεπτικού απόρριψης της υποψηφιότητας του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος «Έλληνες» με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να δηλώνει το Σάββατο ότι: «Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Ελληνες» στις ερχόμενες εκλογές. Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικο που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή».

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη, μετά και τη δική της κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη ανέφερε σε ανακοίνωση πως «θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».

«Σύμφωνα με τον τ. Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σωτήριο Ρίζο, το σχέδιο αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές είναι: «Αντίθετο προς την συνταγματική τάξη και θα δημιουργήσει μια διαρκή ρευστότητα στην λειτουργία της δημοκρατικής αρχής». Με απλά λόγια ο ανώτατος δικαστής, που επί σειρά ετών έκρινε την συνταγματικότητα των νόμων του ελληνικού κράτους, δηλώνει ότι αν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου δεν επιτρέψει την κάθοδό μας στις εκλογές, τότε η απόφαση του θα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα διψήφια ποσοστά και κάθε παράνομη ενέργεια εις βάρος του κόμματος στρέφεται ταυτόχρονα ενάντια σε μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι νικηφόρος», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το «κόψιμο» Νικολόπουλου και τα δημοσιεύματα για «μυστική συμφωνία» με Μπογδάνο

Χθες έγινε γνωστό πως κόπηκαν και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες. Η είδηση έγινε γνωστή από τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένη» προσπάθεια χάκερ! «Τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν τους έκοψε ο Άρειος Πάγος αλλά οι χάκερς», ανέφερε σε ανάρτησή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της υποβολής της υποψηφιότητας του κόμματός του για συμμετοχή στις εκλογές.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως «ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ήρθε στη πατρίδα μας για να διευκολύνει καταστάσεις και διαδικασίες. Ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επ’ ουδενί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Ψηφιακή Μετάβαση είναι είναι μέσο χειραγώγησης εκλογικών διαδικασιών».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η Ψηφιακή Μετάβαση σίγουρα δεν πρέπει να είναι μέσο καταπολέμησης της Δημοκρατίας. Και επειδή μιλάμε για μετάβαση έπρεπε να έχει προβλεφθεί η δυνατότητα και το περιθώριο και έντυπου τρόπου κατάθεσης, ώστε να αποτραπούν οι πονηρές σκέψεις για τις πονηρές πράξεις καταχραστών της εξουσίας και της εμπιστοσύνης του λαού. Χρησιμοποιώντας ”χάκερ” προσπαθούν να νικήσουν, δημιουργώντας αόρατους πολέμους στο διαδίκτυο, απαξιώνοντας την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών».

Λίγες ημέρες νωρίτερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μυστική συμφωνία μεταξύ του Νίκου Νικολόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένταξη Κασιδιάρη στο κόμμα των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών και συμφωνία ακόμη και για τα ποσοστά επί του ψηφοδελτίου. Όμως, ο κ. Νικολόπουλος, εξέδωσε δήλωση διάψευσης της είδησης.

Υπό εξέταση και το κόμμα Κανελλόπουλου

Αναφορικά με τον φάκελο του κόμματος «ΕΑΝ», του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, αυτός παραμένει υπό εξέταση, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στις μεθοδεύσεις προκειμένου ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Ο επίτιμος Αντεισαγγελέας ΑΠ, ο οποίος αρχικά είχε ταυτιστεί με το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη, μετά τον νόμο της Κυβέρνησης, που είχε στόχο να αποκλείσει τον καταδικασμένο πρώην Βουλευτή της ΧΑ, με ένα τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύσει την υποψηφιότητά του.

Για τη συνεργασία του με τον Ηλία Κασιδιάρη επισήμανε στο υπόμνημά του ότι: για τη συνεργασία του με τον Ηλία Κασιδιάρη: «… Όταν απεφάσισα να συνεργαστώ με το Κόμμα αυτό, έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι, α) από της ιδρύσεως του (2020) μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 3 έτη, ουδέποτε το ίδιο, αλλά ούτε ο ιδρυτής του απασχόλησε τον Τύπο ή τις Αρχές, δι’ οιονδήποτε έκνομη ενέργεια και β) το τεκμήριο αθωότητάς του ιδρυτή του. Επιπλέον, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την λυσσαλέα προπαγάνδα ότι, οι αποτελούντες αυτό το Κόμμα, ως και οι χιλιάδες που το ακολουθούν, είναι Εχθροί του Έθνους, ότι αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό και ότι, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του έθνους. Είναι Έλληνες πολίτες και έχουν την αξίωση να τους σεβόμεθα, όπως όλους τους άλλους Έλληνες. Διότι ανήκουμε στην ίδια εθνική οικογένεια».

Μπλόκο στο κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου και της Λατινοπούλου

Το πρώτο «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο είχε έρθει την περασμένη Πέμπτη και αφορούσε το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου.

Το «κόψιμο» ήρθε μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα. Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στρέφεται κατά του Θάνου Τζήμερου, καταθέτοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τίτλο «Εθνική Δημιουργία».

Ο Κωνσταντίνος Μπογνάδος, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς κατέθεσε προσφυγή κατά του κόμματος «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, καταγγέλλοντάς την για «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή, καθώς το κόμμα είχε ιδρυθεί αρχικά από τον Κ. Μπογδάνο.

Η προσφυγή κατά του ΚΚΕ από Τζήμερο και Κρανιδιώτη

Προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία». Η προσφυγή κατατέθηκε πριν από λίγα 24ωρα ωστόσο σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν τα εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τους:

«Το Σύνταγμα στο Άρθρο 29, παράγραφος 1, αναφέρει: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.»

Άρα, προϋπόθεση της νομιμότητας ενός κόμματος, επομένως και της συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές είναι το να αναγνωρίζει το δημοκρατικό πολίτευμα ως το μόνο πλαίσιο της λειτουργίας του και η δράση του να επιβεβαιώνει αυτή την προσήλωσή του.

Μολονότι υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς μπορεί να οργανωθεί ένα δημοκρατικό πολίτευμα, δεν υπάρχει καμμία αντίρρηση ως προς τα συστατικά τα οποία το συνιστούν. Το βασικότερο εξ αυτών είναι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη θέλησή τους και να επιλέγουν την κυβέρνησή τους, μέσω ελεύθερων εκλογών.

Το ΚΚΕ, στις αρχές του, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του, αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στην χώρα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετατροπή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου.

Στο πρόγραμμά του το οποίο είναι δημοσιευμένο στον ιστότοπο του κόμματος εδώ και αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918, ως ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, κάτω και από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία. Είναι το συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.»

«Το ΚΚΕ δεν έχασε την ιστορική του συνέχεια. Αντιπάλεψε τον οπορτουνισμό και το λικβινταρισμό στις γραμμές του και κατόρθωσε να βγάλει συμπεράσματα από την 95χρονη δράση του.»

Λικβινταρισμός στην κομμουνιστική ορολογία είναι η αποδοχή από έναν κομμουνιστή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ως μόνιμου περιβάλλοντος πολιτικής δράσης.

«Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Στην αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και στη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου.»

«Δύο φορές, το Δεκέμβρη του 1944 και στην τρίχρονη πάλη (1946 – 1949) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), το εργατικό κίνημα με επικεφαλής το ΚΚΕ και το σύμμαχο αγροτικό κίνημα συγκρούστηκαν ένοπλα με την αστική εξουσία, την οποία στήριξαν με άμεση στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση η Μ. Βρετανία αρχικά και οι ΗΠΑ στη συνέχεια.»

«Ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση και προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας.»

«Η δράση του ΚΚΕ, σε μη επαναστατική κατάσταση, συμβάλλει αποφασιστικά στην προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα (Κόμμα, εργατική τάξη, συμμαχίες) για επαναστατικές συνθήκες, για την πραγματοποίηση των στρατηγικών καθηκόντων του:

• Τη συσπείρωση της μεγάλης πλειοψηφίας της εργατικής τάξης με το ΚΚΕ, αποφασισμένης για την επανάσταση.

• Τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα καταπιεζόμενα στον καπιταλισμό λαϊκά στρώματα, άλλα να τραβηχτούν περισσότερο ή λιγότερο ενεργά στην επαναστατική πάλη κι άλλα να ουδετεροποιηθούν.

• Τη στήριξη του επαναστατημένου λαού από όσο το δυνατόν ευρύτερες δυνάμεις που αποσπώνται από το στρατό.

• Την εξασφάλιση της συντριπτικής υπεροχής των συσπειρωμένων με το ΚΚΕ επαναστατημένων δυνάμεων έναντι των αντιδραστικών αστικών και ταλαντευόμενων μικροαστικών στην αποφασιστική στιγμή και στα αποφασιστικά σημεία, σημαντικό πολιτικό και ταυτόχρονα οργανωτικό ζήτημα.»

Άρα, το ΚΚΕ, σε συνθήκες Δημοκρατίας, προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προκαλέσει ένοπλη επανάσταση με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας και την δημιουργία στον στρατό, συνθηκών ανάλογων με την πολιτική του στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Το ότι ο στόχος του είναι να προκαλέσει ξανά εμφύλιο πόλεμο είναι εμφανές στην παρακάτω παράγραφο η οποία αναφέρει ανερυθρίαστα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί επίθεση από εξωτερικό εχθρό θα δεχτεί ταυτόχρονα επίθεση και από τις ένοπλες δυνάμεις του ΚΚΕ, που θα έχουν ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την ήττα της εγχώριας αστικής τάξης.

«Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας.»

Ακόμα και αν το ΚΚΕ κατακτήσει την εξουσία με δημοκρατικό τρόπο, δεν πρόκειται να προκηρύξει ξανά εκλογές όπως αναγνώρισε το στέλεχός του, Θανάσης Παφίλης, σε ερώτηση του Θάνου Τζήμερου στο πλαίσιο πολιτικής συζήτησης, στο κανάλι MEGA, εδώ:

Αυτή, άλλωστε είναι και επίσημη θέση του ΚΚΕ για ανεπίστρεπτη πορεία προς τον σταλινικό ολοκληρωτισμό και την αντικατάσταση των θεσμών και των εξουσιών της Δημοκρατίας από τους «θεσμούς» της σταλινικού τύπου δικτατορίας, οι οποίοι θα είναι υποχρεωτικοί για όλους, είτε συμφωνούν είτε όχι:

«Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς».

«Κατά το μακρόχρονο αυτό πέρασμα από την καπιταλιστική στην αναπτυγμένη κομμουνιστική κοινωνία, η πολιτική της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, με καθοδηγητική δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα, αποκτά προτεραιότητα στη διαμόρφωση, επέκταση και εμβάθυνση, στην πλήρη και ανεπίστρεπτη κυριαρχία των νέων κοινωνικών σχέσεων, όχι βουλησιαρχικά, αλλά στη βάση των νομοτελειών του κομμουνιστικού τρόπου παραγωγής.»

«Στη θέση του αστικού Στρατού και των Σωμάτων καταστολής, που έχουν διαλυθεί εξ ολοκλήρου, δημιουργούνται νέοι θεσμοί της σοσιαλιστικής εξουσίας, στη βάση της επαναστατικής πάλης για τη συντριβή της αντίστασης των εκμεταλλευτών και την υπεράσπιση της Επανάστασης. Διαμορφώνεται νέο στελεχικό δυναμικό, διαπαιδαγωγημένο με τις αρχές της νέας εξουσίας, από νέους με εργατική καταγωγή. Αξιοποιείται η θετική πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπου τα καθήκοντα περιφρούρησης των επαναστατικών κατακτήσεων δεν εκτελούνταν μόνο από τα μόνιμα ειδικά Σώματα, αλλά και από επιτροπές εργατών.»

«Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς. (…) Το Ανώτατο Όργανο της Εργατικής Εξουσίας έχει (…) πλήρεις εξουσίες, νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές, τις οποίες οργανώνει αντίστοιχα με επιτελικές δομές.»

«Το επαναστατικό Εργατικό Σύνταγμα και η ανάλογη νομοθεσία συγκροτούν το νέο Δίκαιο που αντιστοιχεί στις νέες οικονομικές σχέσεις.»

«Η έκταση και οι μορφές που χρησιμοποιεί η επαναστατική εργατική εξουσία για την καταστολή της αντεπαναστατικής δράσης εξαρτώνται από τη στάση πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων απέναντι στις δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, την εργατική και την καπιταλιστική.»

Ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη του ΚΚΕ στις ομιλίες τους, μολονότι την επανάσταση την «καμουφλάρουν» πίσω από την λέξη «ανατροπή», αναφέρονται ευθέως στην ανειρήνευτη πάλη για την επιβολή της κομμουνιστικής δικτατορίας. Είναι προφανές ότι η δράση και η λειτουργία του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 29 του Συντάγματος και δεν εξυπηρετεί την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.»

Για τους λόγους αυτούς η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, διά των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη ζητάει από τον ΑΠ να απαγορεύσει τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023».