Σε ομολογία για απαίτηση χρημάτων αλλά και σε εκτόξευση «καρφιών» για τον ρόλο του Νίκου Παππά προχώρησε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την δίωρη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι στην περίφημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10.3.2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον Σάμπυ Μιωνή έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ως δικαστικά έξοδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας κατήγγειλε στην προανακριτική πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να διευθετήσει με ευνοϊκό τρόπο μια σειρά απο δικαστικές έρευνες και ιδιωτικές αντιδικίες που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε: «στην μήνυσή του ο κ. Μιωνής αναφέρει πως κατά τη συζήτηση εγώ παρενέβην και του είπα να υπάρχει αναφορά στη συμφωνία που θα λέει: “και τον εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και που έχει δημιουργήσει”. Την εύλογη απορία μου επιχειρεί να την εμφανίσει ως εκβιασμό. Ο κ. Μιωνής αναφέρθηκε στα δικά του δικαστικά έξοδα και εγώ εύλογα του απάντησα: “εντάξει, τα δικά σου έξοδα. Με τα έξοδα του άλλου όμως τι θα γίνει;”».
Παράλληλα, επιχειρώντας να απαντήσει για τους λόγους που το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είχε μετατραπεί σε χώρο διευθέτησης δικαστικών μαχών «έδειξε» προς τον κ. Νίκο Παππά.
Είπε χαρακτηριστικά ότι η συνάντηση οργανώθηκε από τον τότε υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι ο κ. Παππάς του εκμυστηρεύτηκε πως υπήρξε παρέμβαση απο τον πρέσβη του Ισραήλ προκειμένου να δεχθούν τον κ. Μιωνή ενώ αποκάλυψε πως όταν ο ίδιος επιχείρησε να αποχωρήσει απο την συνάντηση εκνευρισμένος απο όσα υποστήριζε ο κ. Μιωνής, «ο Νίκος Παππάς μου έκανε στα κρυφά, νοήματα για να δείξω υπομονή και να παραμείνω».
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της κυρίας Γεωργίας Τσατάνη η οποία στην προανακριτική αποκάλυψε ότι την απείλησε πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα αν δεν επιστρέψει τον φάκελο της υπόθεσης Βγενόπουλου.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε αρχικά να πλήξει την αξιοπιστία την εισαγγελέα λέγοντας ότι ο σύζυγός της και τα παιδιά της είναι στελέχη της ΝΔ και στη συνέχεια υποστήριξε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία αποτελούσε «ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών» και όχι απειλή.
Πιο αναλυτικά, για τη συνάντηση με τον Σ. Μιωνή στο γραφείο του Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε: «Τον συνάντησα στο γραφείο του κ. Παππά. Η συνάντηση έγινε με επιμονή του κ. Μιωνή και παρενέβη ο πρέσβης του Ισραήλ. Αιφνιδιάστηκα. Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και έτσι δέχθηκα να τον συναντήσω. Εγώ την συνάντηση την είχα ξεχάσει» και πρόσθεσε: «Ζήτησα απο τον κ. Παππά να μου υπενθυμίσει το περιεχόμενο της συζήτησης. Η συνάντηση κράτησε περίπου 30 λεπτά. Όταν εγώ έφτασα, ο κ. Μιωνής ήταν εκεί. Δεν ξέρω τι συζητούσαν μέχρι να φτάσω».
Σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης ειπε: «ο κ. Μιωνής με έντονο ύφος ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γιατί υποστήριζε πως οι δικαστές ήταν αντισημίτες.
Επίσης κατηγόρησε τον κ. Βορίδη. Ο κ. Παππάς που είχε καλύτερη σχέση μαζί του προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Μάταια. Εγώ ελάχιστα συμμετείχα. Οι παράλογοι ισχυρισμοί του για αντισημίτες δικαστές και ναζιστές βουλευτές της ΝΔ και εκδότες με οδήγησαν να αποχωρήσω. Αλλά ο Ν. Παππάς με κρυφά νοήματα μου έλεγε να κάνω υπομονή. Και εγώ με κρυφά νοήματα του έλεγα ότι έλεγε παραλογισμούς. Επειδή εγώ και ο Παππάς δεν υιοθετούσαμε τα περί αντισημιτών και επειδή αρνηθήκαμε να παρέμβουμε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Μιωνής αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση φωνάζοντας “Δεν ξέρετε τι Εβραίος είμαι εγώ. Με τι Εβραίο τα βάζετε”. Την ίδια ημέρα όμως ο κ. Μιωνής επέστρεψε και παρέδωσε το σημείωμά του με τους όρους της συμφωνίας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Μιωνή για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση στις υποθέσεις του. Και παρά την άρνησή μας επέστρεψε για να υποβάλει σημείωμα με τα παράλογα αιτήματά του».
Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως στο παρελθόν ο κ. Μιωνής είχε υποβάλει και άλλη μήνυση κατά του εκδότη Φιλιππάκη, υποστηρίζοντας ωστόσο εκείνη την περίοδο πως ο «αρχηγός εκείνης της ομάδας ήταν ο Μ. Βορίδης».
«Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επεδίωκε να έχει καλές σχέσεις με υπουργούς και αρθρογραφούσε στην ΕΦΥΣΝ κατά του Βορίδη. Μόλις άλλαξε κυβέρνηση άλλαξε και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Τη θέση του Βορίδη πήρα εγώ».
Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως οι εναντίον του επώνυμες καταγγελίες από πέντε ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς στηρίζονται σε ψεύδη. Πρόσθεσε πως έχει τα στοιχεία για να καταρρίψει το εις βάρος του κατηγορητηρίου αλλά δεν δεν μπορεί να τα παρουσιάσει γιατί δεν του φτάνει ο χρόνος της συνεδρίασης.
«Στόχος των εμπαθών κατηγόρων μου δεν είναι μόνο η δική μου δίωξη. Υπήρχαν άλλοι δύο στόχοι:
– Να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τόλμησαν, δείλιασαν να τον εντάξουν στην έρευνα.
– να επιβιώσουν κάποιοι γνωστοί φαύλοι πολιτικοί» είπε σε άλλο σημείο της ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι για να στηθούν οι εναντίον του κατηγορίες επιστρατεύτηκαν «επίορκοι εισαγγελείς».
Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως πολλές απο τις καταθέσεις που έλαβε η προανακριτική και οι οποίες περιγράφουν εκβιασμούς και απειλές απο το σύστημα Ρασπούτιν, ελήφθησαν παράνομα και αντισυνταγματικά και πως «εγείρουν λόγους ακυρότητας της διαδικασίας».
«Αχ… Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί αφάνταστα» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ψέματα από τους Τσατάνη, Αθανασίου και Μιωνή. Δεν έχω τώρα τον χρόνο για να τα παραθέσω. Στην επιτροπή θα έχω τη δυνατότητα να αναφερθώ με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στα έργα και τις ημέρες εχθρών και φίλων».
Με ακριτομυθίες, υπαινιγμούς και δήθεν πικάντικες φήμες επιχείρησε να πλήξει και την αξιοπιστία του πρώην εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.
Μεταξύ άλλων είπε: «Ο Αθανασίου μου είπε ότι έχει πληροφορίες για κρυφό λογαριασμό του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και με ρώτησε κουτοπόνηρα αν με ενδιαφέρει και αν αυτό θα βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του. Του απάντησα ότι η εμμονή του για ανανέωση της θητείας είναι παρεξηγήσιμη. Δεν παρέλειψα να του πω ότι με τον Παπαχρήστο έχω καλή σχέση και να κάνει την δουλειά του χωρίς να τον αδικήσει» και πρόσθεσε «θα μιλήσω και για τις διαρροές που έκανε για την υπόθεση Siemens για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη. Βέβαια στόχος ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που διεκδικούσε τοτε την ηγεσία. Τα βόλια όμως πήραν και τον σημερινό πρωθυπουργό. Υπήρξε τότε οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα αποκαλύψω πως σταμάτησαν οι διαρροές. Εϊχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Πρέπει να να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος”. Θα έχω χρόνο να τα αποκαλύψω. Και στο ειδικό δικαστήριο, αν πάω, θα έχω περισσότερο χρόνο και εκεί οι διαδικασίες θα είναι αδιάβλητες”».
Για την Ελένη Ράικου ανέφερε ότι «έχει λερωμένη την φωλιά της» και επικαλέστηκε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο σύζυγός της, στρατιωτικός ιατρός συμμετείχε σε έρευνες λαμβάνοντας εμβάσματα περίπου 4 χιλ ευρώ από την Novartis.
«Στην εξέλιξη της ιστορίας θα δούμε ποιοι είναι οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ποίοι είναι οι συμμορίτες» είπε.
Πηγή: protothema.gr