Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025 09:26
ΜαγνησίαΤοπικά

Καθαρός ο Παγασητικός – Κατάλληλος για κολύμβηση με βάση τα νέα αποτελέσματα






Νέα επίσημα αποτελέσματα έρχονται να πιστοποιήσουν για μία ακόμη φορά την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης του Παγασητικού Κόλπου και να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες και ανησυχίες έχουν εκφραστεί για την ποιότητα των νερών μετά τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Αννας Μαρίας Παπαδημητρίου, οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων θαλάσσιου νερού που λήφθηκαν από τις ακτές του Δήμου Βόλου, δείχνουν ότι είναι κατάλληλο για κολύμβηση. Τα αποτελέσματα αφορούν στις ακτές Ν. Αγχίαλος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιος Γεώργιος, Αμφανές, Αμαρυλλίς, Αλυκές, Πευκάκια, πλαζ Αλυκών, Ξενία, Αναυρος, Πλάκες, Σουτραλί, Κάτω Λεχώνια, Πούντα Κάτω Λεχώνια Χατζηβαγγέλης, Άνω Λεχώνια Πλατανίδια.

«Οι ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση, διότι το θαλάσσιο νερό είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι και τα πρώτα αποτελέσματα είχαν καταδείξει ότι τα νερά κολύμβησης είναι κατάλληλα, στις ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στις παραλίες Μαλάκι, Συκιά, Καλά Νερά, Κορώπη – Μπούφα, Καλλιφτέρη, Λεφόκαστρο, καθώς και του Δήμου Αλμυρού και συγκεκριμένα Αλμυρός, Άγιος Ιωάννης Τσιγγελίου, Αμαλιάπολη, Νηές, Αγία Μαρίνα, Πηγάδι Ροδιάς, Λουτρός, Αχίλλειο.

Οι δειγματοληψίες συνεχίστηκαν χθες στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 13-05-2024 και 20-05-2024, του Δήμου Σκοπέλου στις 13-05-2024, του Δήμου Αλοννήσου στις 20-05-2024, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στις 21-05-2024 και του Δήμου Σκιάθου στις 21-05-2024, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Τα νέα αποτελέσματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις που προηγήθηκαν και οι οποίες δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ακτές κολύμβησης μετά τις πλημμύρες και μάλιστα από την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες δειγματοληψίες θα κάνει και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) το οποίο κάλεσε ο Δήμος Βόλου για να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα και να αρθεί η όποια αμφιβολία.