Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024 06:34
Άλλες Ειδήσεις

Κινητό: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν το χρησιμοποιούμε






Το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με αυτό κάνουμε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Επικοινωνούμε με γνωστούς και φίλους, βγάζουμε φωτογραφίες, ακούμε μουσική, σερφάρουμε στο διαδίκτυο, ανταλλάσουμε mails. Το χρησιμοποιούμε όμως σωστά;

Οι ειδικοί λένε ότι πολύ συχνά γίνονται λάθη, τα οποία μπορούν να το βλάψουν. Ποια είναι αυτά;

Η φόρτιση

Το θέμα της φόρτισης του κινητού έχει συζητηθεί πολύ. Μην περιμένετε να φτάσει η μπαταρία στο 3% για να το φορτίσετε. Δεν καταστρέφεται η μπαταρία του αν το φορτίζετε συχνά, αντιθέτως οι εκφορτίσεις είναι που μειώνουν την αποδοτικότητά του. Χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς οι αμφιβόλου ποιότητας φορτιστές μπορούν να κάνουν ζημιά.

Οι κωδικοί

Πολλοί από εμάς πληκτρολογούμε τους ίδιους κωδικούς ξανά και ξανά. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τα ίδια passwords για διάφορους λογαριασμούς. Αυτό όμως δεν πρέπει.

Αν και εσείς έχετε τους ίδιους κωδικούς για Facebook, Twitter, Instagram καλό είναι να τους αλλάξετε το συντομότερο δυνατό. Επίσης, μπορείτε να αξιοποιείτε τη διπλή επιβεβαίωση, που στέλνει τυχαίο κωδικό κατευθείαν με SMS στο κινητό σας και κάνει τους λογαριασμούς πολύ πιο ασφαλείς.

Η οθόνη

Η προστασία της οθόνης είναι άλλο ένα εξίσου σημαντικό θέμα. Εάν κάποιος περάσει το lock screen του κινητού μας, μπορεί να ποστάρει ό,τι θέλει στο Facebook μας, να διαβάσει τα μηνύματά μας και να κάνει οτιδήποτε τραβά η όρεξή του. Γι’ αυτό επιβάλλεται να κλειδώνεται η οθόνη με ένα PIN ή κάποια άλλη μέθοδο αναγνώρισης.

Η θερμοκρασία

Η υπερθέρμανση, όπως είναι φυσικό, κάνει κακό σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά ζεσταίνονται ακόμη και όταν φορτίζουν. Μην αφήνεται το κινητό σας να φορτίζει ακουμπισμένο πάνω στο κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι. Βάλτε το σε μια σκληρή επίπεδη επιφάνεια και όχι σε μέρος που να χτυπάει ο ήλιος.

Η απολύμανση

Κια όμως λάθη γίνονται και όταν καθαρίζουμε το κινητό μας. Καλό είναι να το απολυμαίνουμε με ένα πανάκι μικροϊνών με νερό και σαπούνι χεριών, προσέχοντας να μην εισχωρήσει υγρό σε κάποιο άνοιγμα.

Μη χρησιμοποιείτε αντισηπτικά χεριών, διαβρωτικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα, καθώς μπορούν να φθείρουν την προστατευτική επίστρωσή του.

 

 

Πηγή: in.gr