
Κιβωτός – Πατέρας Αντώνιος: Δικάζεται σήμερα για την ασέλγεια σε 19χρονο και 15χρονο
Δίχως τέλος είναι οι δικαστικές μάχες που δίνει ο πατέρας Αντώνιος καθώς σήμερα θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, μετά τις καταγγελίες που έκαναν δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 15 ετών αντίστοιχα . Κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος .
Οι πράξεις που αποδίδονται στον πατέρα Αντώνιο τελέστηκαν σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα, το Βόλο, τη Χίο και την Καλαμάτα από το 2020 έως και το 2022..
Η καταγγελία του 19χρονου ήταν εκείνη που άνοιξε και τον Ασκό του Αιόλου στην υπόθεση .
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο πατέρας Αντώνιος του ζητούσε αρχικά να κάνει περίεργα πράγματα .
«Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 πήγα στην Καλαμάτα και τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά, όπως μου είχε πει, και βοηθούσε και οικονομικά τη μαμά μου. Αυτό που δεν μου άρεσε, όμως, ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα.»
Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι στη συνέχεια δεχόταν άσεμνες χειρονομίες από τον πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου ώσπου :
«Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, πνιξίματα -πατητές, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή
προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα.»
Ο 19χρονος περιέγραψε και άλλες ασελγείς πράξεις ενώ ισχυρίστηκε ότι υπήρχε φιλοξενούμενος που είδε για κάποια δευτερόλεπτα τον πατέρα Αντώνιο να τον παρενοχλεί .
Παρόμοια ήταν και η καταγγελία του 15χρονου αγοριού .
«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων»
Η πρώτη καταδίκη
Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για τις καταγγελίες για τις σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου ,τον περασμένο Νοέμβριο .
Από τις 19 κατηγορίες που αντιμετώπιζε καταδικάστηκε για 5.
Καταδικάστηκε σε 51 μήνες φυλάκιση ,τους οποίος εξαγόρασε σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου προς 10 ευρώ την ημέρα με το τελικό σύνολο να είναι στις 15.300 ευρώ . Ο ίδιος επιμένει ότι είναι αθώος για όλα όσα του αποδίδονται .
Η υπόθεση έχει και τρίτο σκέλος αυτή τη φορά για τα οικονομικά του Οργανισμού . Ο πατέρας Αντώνιος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος .