Έκλεβε τα χρήματα τμηματικά καθώς σε δύο χρόνια είχαν μείνει 30.000 ευρώ από το ποσό που του είχε δώσει εμπιστευτικά
Ο 65χρονος ανιψιός, μέχρι πρότινος, αποτελούσε το έμπιστο συγγενικό πρόσωπο της 87χρονης άκληρης συνταξιούχου του ΟΓΑ, η οποία -μη έχοντας εμπιστοσύνη στις τράπεζες-, του εμπιστεύτηκε δύο μεταλλικά κουτιά από σφαίρες που περιείχαν περίπου 250.000 ευρώ. Κουτιά που ο 65χρονος καθ’ υπόδειξη, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, της 87χρονης έκρυψε στον πάτο ενός βαρελιού -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- σε διπλανή αποθήκη από το σπίτι της.
Ο 65χρονος, απολογούμενος χθες, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του, με την υπεράσπισή του να σημειώνει με έμφαση πως μετά την κλοπή «άλλων μεταβλήθηκε η οικονομική κατάσταση και όχι του κατηγορουμένου». Νωρίτερα ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του υπογράμμισε πως «τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα» προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου.
Σε δύο χρόνια, η κλοπή
Στις αρχές Μαρτίου 2021, η 87χρονη συνταξιούχος του ΟΓΑ απευθύνθηκε στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατονομάζοντας στη μήνυσή της τον 65χρονο συγγενή της ως τον άνθρωπο ο οποίος, το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2021, έκλεψε 220.000 ευρώ από τα δύο μεταλλικά κουτιά. Το 2019 που απεβίωσε ο άκληρος αδελφός της, η 87χρονη συνταξιούχος εμπιστεύτηκε τον 65χρονο και τοποθέτησε το ποσό των 250.000 ευρώ σε δύο μεταλλικά κουτιά τα οποία από κοινού αποφάσισαν να κρύψουν σε ένα βαρέλι σε μια αποθήκη, δίπλα από το σπίτι της. Στην αποθήκη γιατί, όπως τόνισε χθες η υπεράσπιση του 65χρονου, είχε προηγηθεί απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της ηλικιωμένης, η οποία δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες γιατί είχε διαπιστώσει «ανεξήγητη» κίνηση στον λογαριασμό της.
Τον Φεβρουάριο του 2021, που η 87χρονη ζήτησε να ελέγξει τα δύο κουτιά, διαπίστωσε πως μέσα σε αυτά υπήρχαν μόνο 30.000 ευρώ και πως οι υπόλοιπες 220.000 ευρώ είχαν κλαπεί. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, ο 65χρονος στην απολογία του αρνήθηκε και κατηγορηματικά την ενοχή του, ενώ μεταξύ άλλων κατέθεσαν συγγενικά πρόσωπα της 87χρονης, όπως και γείτονές της.
Με τον εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει μεταξύ άλλων πως από την ακροαματική διαδικασία «προέκυψε ότι υπήρχε το χρηματικό ποσό και ήταν κρυμμένο με τρόπο που ο κατηγορούμενος ήξερε», «αποδείχθηκε ότι ο μόνος που ήξερε και κατ’ εντολή της παθούσης ήταν ο και κατηγορούμενος». Για να προσθέσει πως «δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε βίαιη διάνοιξη» της πόρ- τας της αποθήκης ώστε «κάποιος τρίτος να ισχ ρισθεί ότι έγινε διάρρηξη».
Διευκρινίζεται πως αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων, ερευνώντας τότε την υπόθεση, διαπίστωσαν πως ούτε το σπίτι της 84χρονης, αλλά ούτε και η αποθήκη όπου βρισκόταν το βαρέλι, έφεραν ίχνη διάρρηξης.
«Τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα» κατέληξε ο εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου. «Όλα γίνονταν κατ’ εντολή της παθούσης» τόνισε η υπεράσπιση, για να προσθέσει ότι «ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο μόνος που γνώριζε» για την ύπαρξη των χρημάτων. Διευκρίνισε επίσης ότι «μάρτυρες ανέφεραν ότι έγιναν απόπειρες διάρρηξης και ληστείας, όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν χρήματα. Ο κατηγορούμενος πρότεινε στην παθούσα να βάλει τα χρήματα στην τράπεζα, αλλά εκείνη το αρνήθηκε. Έβαλαν τα λεφτά στον στάβλο γιατί διέρρηξαν το σπίτι. Ο κλέφτης μπήκε από την πίσω πόρτα και άφησε τις 30.000 ευρώ για να ενοχοποιησει τον κατηγορούμενο. Άλλων μεταβλήθηκε η οικονομική κατάσταση και όχι του κατηγορουμένου» κατέληξε η υπεράσπιση και τονίζοντας ότι δεν αποδείχτηκε η κατηγορία ζήτησε την απαλλαγή του 65χρονου. Η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε την απόφαση περί ενοχής του 65χρονου στον οποίο, μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)