Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024 15:31
Ελλάδα

Λατινοπούλου: Έντονες αντιδράσεις από κυβέρνηση, βουλή και social media






Εν αρχή ήταν η τριχοφυΐα των γυναικών, σε σημεία που κατά την Αφροδίτη Λατινοπούλου θα έπρεπε να μην υφίσταται και θα έπρεπε να επιβάλλεται η λύση της αποτρίχωσης, με όποιον τρόπο ενδείκνυται. Εν συνεχεία ήταν οι ραγάδες, οι πανάδες, η κυτταρίτιδα και ό,τι άλλο προσκρούει στην… υψηλή αισθητική της και της προκαλεί ντροπή, γιατί τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά άλλωστε είναι και θέμα επιλογής του καθενός.

Ακολούθησε η περιποίηση των ανδρών, που προσκρούει επίσης στα «υγιή» κατά την κυρία Λατινοπούλου, πάντα, πρότυπα που πρέπει να μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές, αλλά και το ανδρόγυνο look των αξύριστων γυναικών, που σαν να μην έφταναν οι… τρίχες τους, αναγκάζεται να τις υποστεί να φορούν ανδρικά ρούχα.

Κι αν η κυρία Λατινοπούλου έθεσε ξεκάθαρα σε βίντεό της στο twitter τους κανόνες της αισθητικής που πρέπει να επιβληθούν (δια νόμου;) στην κοινωνία, θεωρώντας προφανώς ότι η ίδια πληροί όλα τα υγιή και ορθώς προβαλλόμενα πρότυπα που πρέπει να υιοθετηθούν και να διαιωνιστούν ανά τους αιώνες εν είδη μανιφέστου -κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες, καλλιτέχνες και χρήστες των social media μάλλον είχαν αντίθετη άποψη, αδιαφορώντας πλήρως για τις αισθητικές προτιμήσεις της πολιτεύτριας.

Κι αν κάποτε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις θα περνούσαν στην αφάνεια, πλέον τέτοιες συμπεριφορές μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές, αλλά λαμβάνουν και απάντηση -τη δέουσα τις περισσότερες φορές, ήτοι αυτή που αρμόζει σε μία κοινωνία που έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, αποδέχεται και σέβεται όλα τα μέλη της. Και μάλλον, δεν πρόκειται για μια «νοσηρή μειοψηφία» όπως η κυρία Λατινοπούλου πρεσβεύει και διατείνεται.

Η Βουλή καταδίκασε συμπεριφορές που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις

Το θέμα έλαβε διαστάσεις ακόμη και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που ουδέποτε είχε φανταστεί ότι θα είχε στην ατζέντα της θέμα με περιεχόμενο το όνομα της κυρίας Λατινοπούλου.

Η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Μαρία Συρεγγέλα αλλά και τα μέλη της επιτροπής αποδοκίμασαν συμπεριφορές που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις.

«Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ», τόνισε η κυρία Συρεγγέλα, παραπέμποντας και σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας.

Παρέμβαση στο ζήτημα πραγματοποίησε η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής Άννα Καραμανλή που ξεκαθάρισε ότι «δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, που κάλεσε την κυβέρνηση να απομονώσει τέτοιες απόψεις.

Η Λατινοπούλου επιμένει στο μανιφέστο της και μιλά για «οργανωμένες μειοψηφίες»

Παρά τις αντιδράσεις και μάλιστα σε επίπεδο κυβέρνησης και βουλής, η κυρία Λατινοπούλου επέμεινε στο μανιφέστο της, λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια». Μάλιστα για να δικαιολογήσει το μανιφέστο της αναφέρθηκε στους τεράστιους αγώνες των γυναικών όλα αυτά τα χρόνια. «Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα» είπε, έχοντας μία δική της αντίληψη περί αγώνων, κεκτημένου και εικόνας.

Απέδωσε δε τις αντιδράσεις σε «οργανωμένες μειοψηφίες», που προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα, χωρίς να διευκρινίσει αν κάποιος προσπάθησε με τον όποιο τρόπο να τις επιβάλλει να μην χρησιμοποιεί μεθόδους αποτρίχωσης.

«Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες», ανέφερε, ερμηνεία που έδωσαν και άλλοι στην ουσία των λεγομένων της.

 

Σάλος από την… οργανωμένης μειοψηφία του twitter

Πέραν των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν σε πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, η τοποθέτηση της κυρίας Λατινοπούλου γνώρισε πρωτοφανή δόξα στο twitter, που προφανώς ανήκει στην οργανωμένη μειοψηφία που θέλει να προβάλλει τα πρότυπά της και όχι σε ανθρώπους που απηχούν τις δικές τους προσωπικές απόψεις.